Monday, December 17, 2012

Festive Delights @ Semarak Café, Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Hi Korang,

Kita sebagai rakyat 1 Malaysia memang tak lepaskan peluang bila bab cuti raya dan makan kan. Tak kiralah perayaan apa pun, semua duk bantai celebrate.


Mestilah, barulah masyarakat majmuk katanya!

Ok kalau cam tu, why not kita pi cuba makanan sempena perayaan Christmas  dan tahun baru di Semarak Cafe, Grand Bluewave Hotel Shah Alam.


Aku memang belum pernah lagi ke buffet untuk perayaan Christmas ni. So bila dapat peluang merasai sendiri makanan untuk Christmas ni memang terbaik lah. Alah mesti korang teruja nak tengok apa yang diorg hidangkan, apa lagi moh kita menjamu mata ek









Antara makanan tradisional Christmas yang dihidangkan adalah Roasted whole turkey, Avocado with marinated green mussel, Salmon grave lax, Braised rib BBQ smoke, Smoked turkey with bell pepper salsa, New England clamb chowder soup,  Seafood on ice with condiment, Flipper lobster with portugese sauce dan lebih 50 jenis hidangan termasuk yang di grill dan dihidangkan secara LIVE.











Manisan Christmas mestilah ada, di antaranya Ginger bread house, Christmas yule log, Christmas pudding with vanilla sauce, Chocolate cake, Tiramisu, Christmas Cookies, Lemon meringue tart, Assorted French pastries dan banyak lagi lah. 

Ok ok ni harga untuk Christmas buffet bagi Eve dan Hi-Tea ni ek

Christmas Eve Buffet Dinner ( 6.30pm – 10.30pm)
24 December 2012
Price :    RM95.00++ (Adult)
                RM47.50++ (Children 4-11 years old) * discount 50% from adult price
                RM65.00++ (Senior Citizen 60 years old and above)

Christmas Hi-Tea (12.00pm – 4.00pm)
25 December 2012
Price :    RM70.00++ (Adult)
                RM35.00++ (Children and Senior Citizen)

Moh kite citer pasal New Year buffet plak. Bagi sambutan Tahun Baru ni, Semarak Café dah pun sediakan makanan yang akan membuka selera korang untuk makan sesuka dan sepuas hati korang. Yelah dengan tahun baru dah azam baru so makan pun kenalah ala-ala baru gak kan.








Ada 8 pilihan main dish termasuklah Roasted turkey with wild mushroom sauce, Braised lamb shank, Nasi bryani ayam Bukhara, Smoke turkey stripe pizza, Pan fried salmon with lemon orange sauce, deep fried prawn with thai chili sauce, Lobster bisque soup dan memacam lagi lah

New Year Eve Buffet Dinner (6.30pm – 10.30pm)
31 December 2012
Price :    RM80.00++ (Adult)
                RM40.00++ (Children 4-11 years old) * discount 50% from adult price
                RM55.00++ (Senior Citizen 60 years old and above)

New Year Hi-Tea (12.00pm – 4.00pm)
1 January 2013
Price :    RM70.00++ (Adult)
                RM35.00++ (Children and Senior Citizen) * discount 50% from adult price

Untuk tempahan dan info, korang boleh call 03-5511 8811 ext 2612 Semarak Café atau pun boleh layari www.bluewavehotels.com. Lagi banyak info dan gambar yang korang tengok kan.


So apa lagi, kalau tak de menda nak buat time cuti bolehlah singgah ke Grang Bluewave Hotel di Shah Alam ni untuk makan-makan sambil chit chat dengan the loved one kan


Bon Appetite!

6 comments :

Eliss Mie said...

kalau ada orang belanja, syok ni :p

Cik Nurul Siezuka said...

Semuanya sedap2.. :)

Ma'am IEDA said...

OMG ada lobster! Time pregnant susah bebenor nak dapat lobster. Baby dah kluar, merata ada offer lobster... grrrr dugaannn...

Azueriena Norash said...

wahh raser nak pengsan nengok desert2 tu sumerr...sedappnyerrr laaa haiii....

hazman aka species1980 said...

tak kesempatan nak singgah hotel nie lagi... tapi harga bufet dia agak murah gak laa

titan said...

peh, ada lobster. bak sikit.