Wednesday, December 26, 2012

Maggi Ketam Ada Di Bangi

Hi Korang,

Actually aku dah 2-3 kali pi makan maggi ketam kat area umah aku ni.

Yelah nak pi makan mee ketam kat Shah Alam tu tak de masa, jauh kan. Jadi apa yang ada je lah untuk hilangkan rasa ngidam tu.

Inilah maggi ketamnya

Simple je

Maggi yang di masak ala kuah tomyam gituh but no so tomyam sangat dan ditambah dengan makanan laut (seafood) macam udang, sotong dan memacam lagi la.

Cara nak makan?

Bukak mulut, suap je teruslah. Apa lagikan. Itu pun nak kena ajar ke, heehhehe itu jangan mare ye 


Tak la, diorg ada sediakan penyepit untuk kopek isi ketam ni so tak dela korang nak gigit kulit keras ketam tu kan.


Nak ke sini? ni tempatnya



Anjung Selera Ikan Bakar,
No. 18, Jalan 7/7B,
Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

https://www.facebook.com/AnjungSelera



Selain dari maggi ketam ada gak makanan lain macam entry aku sebelum ni, baca kisah IKAN BAKAR tau.



Semangkuk maggi ketam ni RM21.++ cam tu coz ikut harga pasaran ketam kan. Yang aku makan ni lebih kurang 300gm. Banyak gak isinya.

Lepas makan terus tersandar aku dibuatnya.





9 comments :

Amanda Suria said...

hurmmm,terus terasa2 di bibir..aduhai...sedapnya...dah la i ni hantu ketam

Qashmere said...

Nampak menarik..takpernah pulak cuba maggi ketam nipah ni. huhuhu...selalu makan fatty crab dekat PJ tu je

azieazah said...

Maggi Ketam ni, sebenarnya Kak Azie buat sendirik jer kat rumah. Jimat dan murah. Sebab guna Crab Stick! hehehehe!

Kalu RM21++ memang kompom la baik buat sendirik.

boni kacak said...

agak menarik jugak menu ni..hehehe

Hazmin Hamudin said...

Tak payah susah-susah pergi kelantan nak makan maggie ketam ni. Boleh terjah ni.

Eliss Mie said...

mai kesini dah. yg aku tahu ada di penang :)

Hanih Borhan said...

salam Kak...apa khabar? 1st time saya singgah blog Kak ni, nampak title Maggie Ketam terus klik...haha...haih,makanan laju je...

Kak,kat tempat saya ni pun ada Maggie Ketam baik punya... Tunggu saya upload kat blog nanti ye ;)

Syuhada Salleh said...

nmpak sedapp..besar pon besar jgk ketam tu..nyum2..

hazman aka species1980 said...

kebetulan member ofis aku cakap pasal megi ketam yg femes kat kelantan....skang dah ada kan bangi boleh la aku terjah....thanks 4 info