Thursday, December 13, 2012

Birthday Celebration @ Restoran Stadium Negara

Hi Korang,

Kelakar kan nama restoran ni ek.

malas nak bukak flash camera

Bila selidik-selidik baru tau rupanya restoran ni dulu dekat Stadium Negara kedainya so bila kena pindah, diorg purposely letak nama tu so senang loyal customer diorg cari.

Itulah citernya


Memula bila si gemuk cakap nak pi makan kat sini, Mr Big tanya aku ada orang melayu makan kat sini ke? So aku pun duk google cari info pasal restoran dan ternyata banyak review bebudak blogger melayu pi makan kat sini. Rupanya kedai ni boleh kita pi makan.


Restoran ni kita boleh makan charcoal BBQ steamboat atau pun ala-carte punye set. Di sebabkan lapo + hujan yang renyai-renyai time tu, ktorg order je set menu yang dah ada kat dalam menu tuh. Sambil nak tunggu makanan sampai cam biasa borak-borak pasal family dulu.

Ok makanan sampai, tapi disebabkan ini bukan FOOD REVIEW maka tak banyak gambo makanan aku amik ye. 

Just check it out ni

lala masak pedas

salted egg squid

my first plate

my last plate

licin semuanya

Hah ko makan sampai teramat kenyang gamaknya sebab sedap kan. Memang rasa masakan typical chinese dish yang rasanya orang melayu susah nak masak cam ni kot. Bukan nak perkecilkan ye but kita boleh tau rasa orang melayu masak dan orang cina masak kan, dah nama pun chinese food kan.




Ok layan birthday girl bersama keknya ye, import dari Grand BlueWave hotel Shah Alam tau.


Korang nak ke sini, alah senang je



Kuala Lumpur 50450

Boleh lah kalau nak cuba sekali sekala. Maybe next time aku nak cuba charcoal Steamboat tu plak, nampak cam best je.

Selamat Makan Korang!


8 comments :

Eliss Mie said...

dahtak terliur salted egg squid, sebab dah pandai buat. hahaha. berlagak :p

Hazmin Hamudin said...

Laaa... Dekat jalan yap kwan seng ke.. Dekat jela dengan ofis. Tapi tak pernah nak taupun

hazman aka species1980 said...

hurmm....dekat area restoran songket la yea....

Mummy Akmar said...

Stadium negara? Stadium merdeka yang lama dulu pernah la makan. Kedai kari kepala ikan..kuah dia layan woo..entah mana pergi dah kedai tu...stadium negara dekat shah alam kan...confius kejap...haha

Amanda Suria said...

terus berbunyi2 perut i...

intanfirdaus247 said...

price dia ok dakk??

Anonymous said...

Kedai ni tak halal, kenapa pergi makan kat sini? Tak loya ke tekak makan kat sini???

Anonymous said...

Mlm ni ternampak dato k dan datok siti mkn...kat situ....konfius jugak....tu pon asbab kami tersalh masuk lorong....nk cari kari kapla ikan terkenal