Tuesday, April 17, 2012

Review Filem 'Berani Punya Budak'

Hi Korang,

Last week aku dgn Mr Big dapat pi premier screening filem 'Berani Punya Budak' ni kat E-Curve Mutiara Damansara. Thks to Azwan dari Alternate Pictures yang sudi jemput ktorg blogger2 comel ni.


Kalau korang tak tau lagi mengenai filem 'Berani Punya Budak' ni, korang leh baca sinopsis dan tengok trailer sekali kat entry aku yang sebelum ni.


Hah, dah baca kan.

Bagi aku:

Ini first time aku tengok citer aksi komedia yang rasanya 100% penuh dengan lawak dubbing. Ye dubbing ye. Semua pelakon dari Thailand tu suaranya di dubbing mengikut kesesuaian pada watak yang di lakon kan. Dialognya majoriti semuanya merapu.


Tengah2 lawan boleh cerita pasal tembikai, pasal nak makan apa dan memacam lagi. Setelah di explain oleh pelakon dan juga pengarah Afdlin Shauki, yang memang mereka merapu segala dialog dalam filem ni untuk menjadikan filem ni lebih kelakar lagi.

Tapi aksi lawan tu memang superblah. Maklumlah orang Thailand kan pandai berlawan so segala action tu memang real lah.

So Mr Big kasi 3/5 star. Oklah untuk gelak2 katanya.

So korang yang nak release tension, boleh lah layan filem Berani Punya Budak ni yang akan mula di tayangkan padal 26hb di seluruh pawagam kat Malaysia ni.

CLP notes : Lupa nak pesan, sebelum pi tengok sila pahamkan sinopsis dulu ye..




7 comments:

KiD said...

3/5 ajer? ermmmm... laayn gelak laaa eh bak kata afdlin shauki

Ma'am IEDA said...

Awieeeeee !!!! Taklah, I tak minat dia.. Mr Papa yg monat dia... hehee

Cik FaRiZaM said...

3/5? uhuk.....

susah ek nak paham cite ni?

hazman aka species1980 said...

citer aflin shauki nie memang selalunya unik skit.... dan dia rajin buat join venture ngan pelakon luar....

madammondoq said...

movie ni memang wajib tengok ni!!

JMR said...

hehehe..mcm komplikated jer..

Nurul Akmal said...

Kita jumpa Akak kat sini.. hehehe ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails