Monday, April 23, 2012

"Looking For Short Term Stay in Singapore?"


Hi Korang,

Aku tau ramai yang suka ke Singapore kan?

Tak kisahlah bekerja ke, bercuti ke, visit relatives ke, shopping ke kan. Which is aku rasa ramai sanggup simpan duit semata-mata untuk shopping di Orchard Road. Aku pun sama cam korang gak Cuma kalau aku ke Singapore memang balik hari coz tak tau nak overnight kat mana kan. Hotel kat sana semuanya harga tak boleh tahanlah.


Lately ni kawan aku cerita kat aku pasal iBilik.Com ni. Alah sama cam Malaysia punya yang aku pernah tulis dulu but this one for Singapore plak. Cari tempat persinggahan or short rentals kan.  Kira macam hotel gak lah but more to houses punya area.


Kat dalam iBilik.Com ni memang ada column untuk short rentals. Ada banyak area or district yang korang boleh pilih ikut kesesuaian korang.



Lets say, korang nak stay kat area Orchard Road. Nah search je Orchard Road, then keluarlah list bilik untuk short rentals ni. Diorg akan tunjukkan berape daily rate, location map dan availability date untuk korang leh check in. Some sort macam hotel pun more cheaper and more facilities.


Kalau macam area or district tu banyak kepentingannya so lebih banyak lagi ada bilik-bilik untuk short rentals ni. Ada tu tak payah deposit pun tak de. Agent pun tak de coz semuanya deals dengan landlord confirm senang kan.

Kalau tuan rumah nak advertise bilik untuk disewa pun boleh jugak kat iBilik.Com ni. Ada column untuk advertise lah. Masukkan details dan letakkan gambar dan location map sekali so senang viewer nak cari bilik kan.


So korang yang ada pasang niat untuk lepak di Singapore over the weekend but tak tau nak lepak mana, korang leh check it out iBilik.Com ni under short rentals. Memang banyak pilihan yang pasti korang suka lah.

Aku? Haruslah lagi teruja coz sekurang2nya tak lah aku pening nak harung jem over the weekend kat Tambak Johor tu kan.


2 comments:

hazman aka species1980 said...

memang membantu untuk kita pegi holiday nie...boleh save budget kan

CikLily Putih said...

@Hazman
ye betul.. sanGat2 la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails