Friday, April 27, 2012

Seafood Lunch At Pak Su Seafood Restaurant, Beserah Kuantan


Hi Korang,

Masa ktorg pi holiday kat Awana Kijal hari tuh, sempat jugak singgah makan kat restoran Pak Su (Soon) kat area Beserah ni.


Its Chinese seafood restaurant tapi halal. Ok tak? Ermm bagi aku haruslah ok kan. Bukan senang nak makan makanan cina yang halal ni. Masa ktorg sampai tu almost finish lunch hour tapi sebab dah buat booking so diorg bukak lah kan


Sementara tunggu diorg prepare apa yang patut, ktorg bloggers ni apa lagi bercamwhoring lah. Abis segala sudut nak di amik gambo, sampai kat toilet pun nak amik gak kan.Walaupun matahari mencarak atas kepala but semangat nak ambil gambar tu harus diteruskan gak.

Ok dah penat bersnap sana sini, its time for makan. Ye hah.. meh tengok apa yang diorg hidangkan untuk ktorg yang kaki makan ni kan.

Black Pepper Crab

Fried Squid

Pak Su Beancurd

Garupa Steamed Fish

Meehoon Lala


Chinese Fried Rice

Ada laGi 2 menu aku x amik ambo coz bole terlupa plak kan. Tousand Island cHicken dengan Kailan Stir Fried  Bukan main banyak lagi, makan sampai tersandar2 lah. 



Table orang lain yang tak abis ktorg kasi sapu licin. Sangat buruk kan perangai. Tapi tak per jangan membazir kan.

Anyway, korang yang rasanya nak pi makan kat sini. Ni alamatnya


Pak SU (soon) Seafood Restaurant
4/1417, Batu 6, Lot 922, Kg Bahagia Beserah,
26100 Kuantan, Pahang
Tel : 09-544 8025 / 019-987 8403
Business Hours :
Monday -  Sunday
11.30am – 2.30pm
5.30pm – 12.00pm

Ermm nanti kalau aku balik Kuantan, rasanya mau ke sini pi makan kan. Masa tengah tulis entry ni, aku still terbayang-bayang lagi makanan yang sedap tu lah


7 comments :

mommyNadia said...

Tau tak akak, ms kita texted Shah that day, u all kat depan kami dlm beza 1 hour journey taw. So nadia ckp lah kita jumpa kt seafood ni. Tny dia seafood ni kat Kijal ke??Skali Shah kata yup. I pecut g Kijal, alih2 call kata seafood tu kat Kuantan..maka tgu lah kami 4 branak kat 2 jam..perut lapo, mkn je kedai tepi jalan..sadis sungguh!!

SURIA AMANDA said...

erk...terliur jap..mohon amik deails eh..nak terjah nanti...

Outdoor Furniture said...

Apa yang anda suka pada masa musim panas makan seafood di tepi pantai atau bbq?

Elise Ng said...

Worst attitude lady boss i’ve ever seen…. food is not all that good & pricey… … the restaurant has very bad set up, it give you unpleasant experience with strong wind kept blowing at your face.. & especially when it rains, water is all over the place .. the floor was so slippery, a kid fall down .. i swear i’ll never go there again !!!

Elise Ng said...

Worst attitude lady boss i’ve ever seen…. food is not all that good & pricey… … the restaurant has very bad set up, it give you unpleasant experience with strong wind kept blowing at your face.. & especially when it rains, water is all over the place .. the floor was so slippery, a kid fall down .. i swear i’ll never go there again !!!

Anonymous said...

kedai paksu ni non-halal. orang pernah ternampak kepala kerbau pendek dalam kedai tu. Saya tumpang simpati. Hati-hati next time ye kak.- Beserah

Anonymous said...

Mmg Tak Halal. Dia org masak pon pakai bahan larangan. Saperti wine. Jangan kempen halal ya dik. Tambah banyak dosa. Remove posting ni.