Thursday, April 12, 2012

Lemak Cili Api

Hi Korang,

Selalunya time lunch korang suka makan apa ek? 
Of courselah nasi campur kan. Aku + Mr Big memang makan nasi punya geng kalau time tengahari ni. Tambah tenaga katanya.Malam memang jarang makan nasi nie.

Apa jenis pilihan lauk? 
Biasalah ktorg akan pilih sayur sket, ayam sket, ikan sket  kan. Itu je. Memang menu seimbang lah. Jaga kesihatan. 


Tapi..
Kalau ada lauk berasaskan lemak cili api confirm2 lauk lain memang ktorg tinggalkan. Macam ada daging salai masak cili api, telur itik masak lemak cili api, ikan keli salai cili api kan memang itu yang ktorg bedal. Nak kata orang Negeri Sembilan tak lah jugak but dah jadi favourite sejak dulu lagi.

Bila tengok pinggan tuh, penuh warna kuning je, sampai nasi pun tak nampak kan. Betapa sukanya dengan lauk masak lemak cili api ni kan.

Korang suka gak lauk lemak cili api nie? Orang Negeri Sembilan gak ke?

CLP notes : Cinta Kolesterol btullah..


10 comments:

azzey said...

sy pon skerrrrrrrrrrrrrrrrr..:)

~deashuQin~ said...

uish sedapnyer!

~deashuQin~ said...

uish sedapnyer!

daydeck86 said...

terbaek makan nasik panas letak kicap wey pergh...

YaNa Yassin said...

Fv jugak,.. semalam baru ibu masak keli salai masak lomak cili api. yummmyyy !!!

Rinna said...

Masakan nogori mmg pilihan akak.. sama laa tak kira laa masakan jenis apa pun.. maklum laa org nogori walaupun dibesarkan di KL.. :)

Atie iskandar said...

yg lain sume sdap kcuali telor itik tue. xley telan ar cik lily. telor ayam oke je, tapi telor itik xtau nape. bole mkn bile jd telur asin je. hehhe

psstt2.. kite bukn org nogori, tapi bakal tunang org nogori. :D

hazman aka species1980 said...

Tu la beb... sejak aku keje kat KLIA nie.. memang dah suka ngan daging salai tue... kalau asam pedas tu jangan cakap laaa

Nurul Akmal said...

sedapnyer... nurul pun suka.. ;)

ellaNadj said...

Msk lemak cili api nenas dgn ikan masin pon sdp kak.. Feveret..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails