Wednesday, April 4, 2012

Ala Barat @ Tony Roma's Pavillion


Hi Korang,

Aku kalau tak citer pasal makan dalam blog aku ni memang tak sah kan. Majoriti ada je entry makan2 kan. Sebab apa? ktorg kalau pi memana je kuar makan mesti aku terhegeh2 nak snap gambo kan. 

Bayangkan kalau weekend tu 2 ari straight ktorg makan kat luar dari breakfast sampai supper, dah berapa banyak entry makan kan. Jangan plak korang ingat aku malas masak ye. Weekdays selalunya masak kalau tak de event nak di attend lah. Weekend je selalu jalan2 cari pasal makan, berangan nak gantikan pengacara baru JJCM tuh. Ramai kata diorg ni tak best. Ermm entah lah


Ktorg memang penggemar western food. Any kind of steak ktorg try. Sebab tu nau boleh tau daging tu masak ke tak kan.  Hebat kan? dah macam FOOD CRITIC plak aku rasa.

Macam ni, ktorg pi makan last punya last punya last week.

Bread and Garlic Dip

Kickin Shrimp

Ribeye Steak

Chicken Platter

Hah yummy kan. Itu je yang sempat di snap, yang lain lupa nak snap lah plak. Time lunch ni ktorg pi makan kat Tony Roma's Pavillion KL. Tapi bukan kuar duit pun, my MIL yang banjer coz Mr Big punya hari beso hari tuh dia tak celebrate, ni kira ganti balik lah kan. Segan gak yelah sepatutnya ktorg yang banjer dia, nie terbalik plak kan.  Kata Mr Big alah sekali sekala apo salahnya.

Tengok dah jadi satu entry makan dah siap dengan gambo lagi. Aku rasa Food Blogger pun belum tentu leh challenge aku lagi kan coz everyday ada je citer pasal makan ni  hekhekehke alah rileks lah aku tulis apa yang aku makan, itu je. Bukan nak layan Food Blogger pun hehehhe

CLP notes ; Murah rezeki my MIL, boleh banjer ktorg selalu ek.



7 comments:

Nurul Akmal said...

Kak lily gambar makanan tu menggoda jiwa & raga ni... dah lah kelaparan nih.. hehehehe

YaNa Yassin said...

Ada makan cendawan dia taaak,.. alahai terliuq :))

Eliss Mie said...

aku suka entry pasal makan2 ni :)

Cik FaRiZaM said...

chicken platter tu mcm sedap je,,,rangup mcm nuget tempura x?

SURIA AMANDA said...

meh la banjer ai plak..huhu..jeles la...

hazman aka species1980 said...

hurmm.... TONY ROMAS nie aku pernah makan burger diorang jee... shrimp tu cam sedap gakk

NadyaBubble said...

Mesti pasal makanan kan, terliur den baca blog ni :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails