Thursday, April 12, 2012

Premiere Screening Of 'BATTLESHIP'

Hi Korang,

Dapat jugak aku pi tengok premier screening 'Battleship' ni kat Mid Valley hari tuh. Walaupun time tu anta komen lagi few hours nak tutup kan. Thks to ChurpChurp ye.

Tak ramai yang aku jumpa pun, cuma jumpa YanaYasin, Bella, Anne, Nissa, Issac ermm itu je. Yang lelain tu aku tak berape nak kenal lah. Maklumlah sapo lah den kan huahauhauhauahuah


Sudah meh layan sinopsis filem 'Battleship' nie

Peter Berg (Hancock) produces and directs Battleship, an epic-scaled action-adventure that unfolds across the seas, in the skies and over land as our planet fights for survival against a superior force. Inspired by Hasbro’s classic naval combat game, 


Battleship stars Taylor Kitsch as Lt. Alex Hopper, a Naval officer assigned to the USS John Paul Jones; Brooklyn Decker as Sam Shane, a physical therapist and Hopper’s fiancée; Alexander Skarsgård as Hopper’s older brother, Stone, Commanding Officer of the USS Sampson; Rihanna as Petty Officer Raikes, Hopper’s crewmate and a weapons specialist on the USS John Paul Jones; and international superstar Liam Neeson as Hopper and Stone’s superior (and Sam’s father), Admiral Shane.


Bagi Aku :

Terperanjat2 gak aku tengok citer ni. Actionnya tak di jangka. Mengisahkan citer manusia lawan   alien. Tapi alien tu rupa lebih kurang cam manusia sket. Janggutnya keras cam kuku. Eeee geli plak aku tengok. Ingatkan alien ni bijak sangat, rupanya ada kelemahannya. Takut pada matahari. 


Penyanyi lagu 'Umbrella' Rihanna pun berlakon dalam filem ni. Memang sempi je lakonannya. Macam betul2 navy lah. Huahauhauhau. Tapi masa diorg berlawan tu memang best, actionnya awesome dan mengerikan sungguh. Mr Big siap tepuk2 tangan lagi coz seronok sangat dia tengok.

Mr Big kasi 4.5/5 star.

Korang yang kaki game mesti tau pasal 'Battleship' ni sebab citer based on that game lah.

Nak tengok? Filem 'Battleship' ni akan mula di tayangkan hujung minggu ni di seluruh pawagam di negara ni.


8 comments :

Mr. E'raz Fadli said...

Daripada segmen blog Mak Dara.. Baru sempat blogwalking..

http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/

MsXeRoZ Nicole said...

heard it was fantastic! Ingat nak gi dengan bf, bf pulak kerja banyak... takde orang temankan.. sedih i!

KiD said...

demmit...!! 4.5/5 star tu.. mesti tengok ni seyyhh...

hazman aka species1980 said...

rasanya sound effect filem nie pun membantu... tapi aku tunggu nak tengok citer street dance 2...

ak yuyunz said...

haaa.. nak tengok sgt.. eh haritu nampak cik lily kat super spontan.. =)

Nurul Akmal said...

Nak g tgk... macam meanarik..

Eh kak Lily retis ape.. x mo rendah2 diri.. ;)

Outdoor Furniture said...

Should the Remaining Iowa class battleships we reactivated-repost?

YaNa Yassin said...

Citer memang best, tapi macam over plak kan mat saleh buat citer. Hihihii, payah sungguh manusia nak lawan robot besau.