Thursday, April 26, 2012

Deria Rasaku Dengan LG Cinema 3D Smart TV

Hi Korang,

Lately segala gadget di pasaran kesemuanya 3D. Tak kiralah handphone ke, camera ke even TV pun dah 3D tau, eh 3D no ekor tu lain wokeh.


Yang korang sebut 3D tu, tau ke 3D tu apa? 
3D is based on the way the human brain and eyes work. Because the pupils of a person’s eye are about 6.5 cm (about 2.5”) apart, each eye views a scene from a different angle and generates a unique image. - cilok dari google.


So kalau TV 3D maknanya kita menonton TV dalam bentuk 3 dimensi. So segala pergerakan dalam TV tu nampak cam real dan nyata. Alah macam tengok wayang 3D tuh. Kan best!.



Abis tu tak kan tiap2 hati nak duk mengadap wayang 3D kan. Haruslah mencari alternatif lain untuk menghiburkan diri tanpa keluar umah.


Jawapannya... jeng jeng jeng.. harusla dengan 



LG Cinema 3D Smart TV.



So, the questions is 'Why do you want to excite your senses with LG Cinema 3D Smart TV?

Rasanya apa ek, ermm




1. Sound effect dan gambar lagi menarik
Yelah dah nama pun LG Cinema 3D Smart TV, seharusnya lagi best dari wayang. Pasti lagi terpesona aku menonton sebab effectnya yang macam keluar dari tv kan. Time tu segala mulut, tangan, mata, kaki terlopong lah kan. Hebat kan


2. Berehat Sesama Keluarga
Hah, bila dah ada LG Cinema 3D Smart TV nie, seharuslah lepak sesama keluarga kan. Yelah semua excited nak tengok cinema canggih kan. Jimat gak duit tak yah nak kuar untuk pi tengok wayang 3D kan. Tambahan boleh eratkan lagi hubungan sesama ahli keluarga. 




Ermm nak lagi best, meh korang layan video cool ni kat LG punya website then barulah korang lebih paham lagi apa itu LG Cinema 3D Smart TV ni.




Hopefully dapatlah Nuffnang jemput aku ke LG party ni yang tak lama lagi ni.





Date: 19th May 2012 (Saturday)
Time: 6.30pm – 8:30pm
Venue: Courtyard Garden, Bukit Damansara
Dress code: Casual



Ermm cam best kan. Itu yang aku jadi tak sabo tuh. Memintaklah dapat invitation yang cukup special ni dari Nuffnang ye..


Hopefully..









4 comments:

KiD said...

19 may ke??

Myvitrd said...

tak sabar juga nak tengok teknologi LG pulak.. :-)

Nurul Akmal said...

Fuuuhh canggih tu..

Zarul Umbrella said...

saya pun nak buat jugak lah walaupun 23 ni saya kerja huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails