Thursday, April 19, 2012

Kat Pizza San Francisco Tapi Bukan Makan Pizza


Hi KoranG,

Lama tak citer pasal makan, now nak citer laH.

Di sebabkan dah tak tau nak makan apa laGI time dinner ni, ktorg pi lah melepak kat THe Mines ni. AlaH sekanGkanG kera je dengan office aku ni. Kat sini bila dah malam tak berape ramai oranG time weekdays ni.



Asalnya nak makan Pizza Hut but malas nak naik atas so merayau2 kat bawah ni. Nampakla kedai Pizza San Francisco ni. Masuk2 tak ramai oranG so piliH tempat yang dekat denGan kitchen coz nak tenGok cara diorG masak kan.



Bile menu sampai terus je bertukar fikiran daripada nak makan pizza boleh plak terpilih yang lain. Memang dasar rambang mata betul.

So ktorg pilih

Bruschetta Mushroom – Apptizer

Chicken Chop Mr Big punya

Grilled Salmon Mrs Big punya lah.

Makan tak pandang kira kanan coz dah lapo sangat time tuh. Bedal je lah. Not bad jugak lah rasanya. Walaupun French Friesnya kecik  dan oily too but chicken dan salmon memang tidak menghampakan tekak.


Yang best tuh, bila dah bedal memacam bilas plak dengan air suam. Jaga kesihatan lah sangat kan. Ishkk

Okla makan kat sini. Banyak pilihan menu western yang sesuai dengan tekak ktorg ni. Cuma harganya agak pricey sket. Camtu yang ktorg makan ni lebih kurang dalam RM60++. Mahal ke murah ek

Malas order bukan nak tengok harga pun yang pi tengok gambo menu tu sape suruh kan. Padam muka. Apa-apa pun janji kenyang ek.

CLP notes : Tolong jangan ikut perangai ktorg yang kuat makan ni ye



18 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

semua menu nampak sedappp sgttt, terliur akak

Myra Jay said...

Sekali sekala makan memahal takpe kak, kalau selalu rabak gaklah poket.. :)

Tp xmenahan tengok Chicken chop tu, tergoda tau :)

Cik FaRiZaM said...

RM60 cik lily? mahal nye....hehe bg sy la...huk huk.....san fraciso kat bangi pon ada kan? tk pernah try...cik lily belnja la sy plak :p ahaks

Kaio said...

perghhh. sedapnya. nnt try makan Tony Romas lak. boleh tahan makanan dia. :)

jemput singgah
http://kaio.my

Bella Enveeus said...

hehe nampak sangat best itu salmon.. me likey salmon.. tapi jarang sgt singgah Mines ni..

Boni JLL3 said...

wah...bestnyer... :)

Nurul Akmal said...

Fuuuhhh sedap tu... tapi mahal skit lah kak..

hazman aka species1980 said...

nice idea gak kan minum plain water nie... slalu aku tengok chinese buat cenggini...makan kat restoran then minum air kosong jee...

deno said...

best pulak tengok makanan western nie kan, lama tak makan.... emmmm

CikLily Putih said...

@mamasyaza
sedap kan bile time lapo nie

CikLily Putih said...

@Myra
itulah... risau gak klu selalu kan

CikLily Putih said...

@Cik Farizam
itulah, tax nya yg mahal menimbun. no more lain kali lah

CikLily Putih said...

@Kaio
Tony roman pun not bad gak.. lazat

CikLily Putih said...

@BElla
alah kat bangi pun ada. lagi senang

CikLily Putih said...

@Boni
alah biasa je

CikLily Putih said...

@Nurul
itulah terasa mahalnya

CikLily Putih said...

@hazman
itulah dah banyak sgt ari kaler dlm badan nie

CikLily Putih said...

@deno
cubalah pi try ye.. mesti kat KT pun ada western food

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails