Friday, April 1, 2011

Sepanjang March 2011 - Sangat Seronok

Hi Korang,

Hari ni dah Jumaat pun. Seronoknya dapat jugak berehat weekend nie kat umah kan. Itu yang sampai terlupa nak citer pasal aktiviti aku bulan March ni.


Ya Allah, memang hectic betul. Memacam benda jadi. Bebanan kerja yang semakin mengancam2 kan. Aktiviti bersosial pun makin hebat. Uishk tak terkata lah. Korang check it out ni.

Event
Ermm this month best. Aku dapat media invitation untuk launch of mainan bebudak kat Fullhouse. Comel oo mainan tuh, even mr Big pun layan jugak lah. Then aku juga aku pegi Lancome beauty workshop. Ini lagi best, belajar cara mencantikkan diri.

Premiere Screening
Ini lagi lah. Bulan ni je aku dapat 5 invitation untuk tengok wayang ni. Cuma 3 wayang je aku dapat tengok which is I am Number 4, Mars Need Mom dan Battle Invasion. Lagi 2, iaitu Sucker Punch & HOP melepas nak tengok coz balik keje lambat sangat. Nasib baik cepat2 cakap dengan Thara yang aku tak sempat. Kalau tak, abis aku kene blacklist kan. Hehehehe

Outing
Ermm bulan ni meriah sket, family blah omak den buat trip pi Langkawi 3 hari 2 malam. Ala macam rombongan cik kiah tuh. Abis penuh satu bas kan. Kemudian plak, melalak kan diri dengan family mr Big then layan plak tengok wayang sekeluarga kat Mid Valley hari tuh.

Skills
Ermm hampeh betul. Langsung tak de masa nak cuba resipi baru. Masak apa yang pandai je, maklumlah busy bebenor lah katakan. Kedai mamak bawah pun tak singgah bulan ni. Most of time malam ktorg makan kat umah je. Makan yang ringan2 dan sesuai dengan tekak.

Kebanyakan event or activities yang aku pegi nie adalah from Nuffnang dan juga personal media invitation. So thank you tau korang. Walaupun aku bukan blogger famous/glamer yang jarang dapat B.E apatah lagi advertorial post tapi dapat pi event2 nie pun dah cukup bernasib baik rasanya.

 
Ini adalah hasil usaha aku berblogging. Aku bukan mementingkan duit atau traffic tapi pengalaman tu aku rasa lagi bermakna dari segalanya. Apa-apa aku bangga dan bersyukur dengan apa yang aku lalui dalam bulan March ni.

6 comments :

KiD said...

5 kali screening... memang terbaik lah!!!
Pizza Hut BIG SHOT CHEESY POPS

Kancilbiru said...

tahniah cik lily..banyak tu event yang pegi. takpa luaskan pengalaman dan pengetahuan>>:)

h4ni3 said...

aktifkan diri anda selagi boleh
sok dah ada 'pouchbag' macam aku ni, susah sket nak bergerak.. huhu

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

hamboiiii ciklily..bizinye dia :)

hazman aka species1980 said...

whoaa.... kira happening gak la kan sonok ....rezeki masing2x ada dapat duit....ada dapat pegi events kan...

Bella Enveeus said...

Yeay! Banyaknya movie.. I tak dpt pergi movie last month :( Busy manjang.. Sedihhhh.. Ooh bestnya pergi Langkawi! I pun nak pergi, but maybe mid year ni.. Ahhh need a holiday! :)