Wednesday, April 27, 2011

3D Media Screening Of THOR

Hi Korang,

Baru-baru ini aku dapat jemputan untuk menonton filem THOR di GSC Mid Valley dari Nuffnang. Yang di jemput 10 orang tapi yang datang 8 orang je. Ermm tak perlah kan. May be ada benda yang tak dapat di elakkan agaknya.


Lepas gather semua sekali dan Fresh pi check attendance then ktorg dapat pop corn and coke free. Uisk best2 jimat sket duit kan. Bila nak masuk cinema tup tup diorg bagi cermin mata plak. Wah 3D screening rupanya. Dah lah aku first time masuk panggung 3D ni, jakun jugaklah sekejap kan. Sempat bercamwhore dengan Hazman dan Bella kan.


Ok ok jangan mengarut lagi. Meh layan sinopsis citer nie:-


'Marvel Studios expands its film universe with a new type of superhero: THOR. This epic adventure spans the Marvel Universe; from present day Earth to the realm of Asgard. At the center of the story is The Mighty Thor, a powerful but arrogant warrior whose reckless actions reignite an ancient war. Thor is cast down to Earth and forced to live among humans as punishment. Once here, Thor learns what it takes to be a true hero when the most dangerous villain of his world sends the darkest forces of Asgard to invade Earth. Kenneth Branagh directs this fantasy epic which stars Australian actor Chris Hemsworth as the ancient Norse god, Tom Hiddleston as his evil brother Loki, Natalie Portman as Jane Foster, a young woman who befriends Thor on Earth, and Anthony Hopkins as Odin, Thor's father and king of Asgard. Expect to see agents of S.H.I.E.L.D., previously seen in ''Iron Man,'' to make an appearance, further forshadowing the coming of The Avengers!'


Citer ini mengisahkan kisah pertelingkahan keluarga dan perebutan tahta di Asgard dan salah seorang daripada anak raja (Thor) tu dihalau turun ke bumi dan diselamat oleh seorang saintis muda yang cantik gitu. So bila adiknya (Loki) memegang tahta Asgard tidak lagi aman dan mereka datang mencari Thor ke bumi untuk menyelamatkan Asgard. Dapatkan Thor menyelamatkan Asgard dan bertemu kembali dengan saintis cantik tuh? Korang kenalah tengok sendiri kan.


Wah bestkan bila dah sinopsis, kalau pi tengok lagi best. Yelah banyak action yang menarik sangat. Terbang sana sini. Costume pun menarik. Bila tengok 3D lagilah aku kagum. Sampai aku rasa salji2 tu kena kat muka aku lah. Itu belum lagi tengok api memercik macam kena mata kan. Terperanjat2 pun ada.

Bagi yang kaki komik, eloklah pi tengok citer ni sebab jalan citer filem ni agak berlainan sket dari yang komik punya.


Berapa nak bagi rate ek? Of course lah 4/5. Two thumbs up!

Best wei, ice terkena kat muka tau..


4 comments :

sW33tdARLiNG said...

feeling main salji laa erkk...? ehehhee

Puan Isah said...

Untung dapat tengok 3D :P mak isah curi tengok dvd son punyer...citer bole tahan!

Bella Enveeus said...

hahaha bahaya tu api memercik kat mata.. LOL! but yeah, best kan movie ni? :) syok juga tgk movie pagi2.. kurang sikit mengantuknya dibandingkan tgk mlm :P anyways, nice meeting u in person (finally!) hehe..

hazman aka species1980 said...

hurmmm.... masing2x menyengih je bila dapat tengok dalam 3D....nasib baik sempat amik gambor ngan spek tu...