Thursday, April 7, 2011

Seronok Melayan Tekak & Perut Di Sushi King

Hi Korang,

Few weeks lepas, ktorang pegi mengenjoykan diri sambil melepaskan tension di Sushi King. Ala cakap je merelease tension padahal memang tiap2 bulan pun ktorg pi melantak kat Sushi King ni kan. Memang wajib pi Sushi King ni tiap2 bulan.


Masa ktorg pegi ni tengah musim scallop tau. Scallop ni sejenis makanan laut jugak, nak explain aku tak pandai but macam abalone, lala, kerang, remis ermm cam tu lah. Cengkerang dia cantik jugaklah. Putih je.


So rasanya macam kenyal2 sket tapi taklah liat sangat cam gula getah pun. Sedap sedap sedap. Gambo yang kat atas tu scallop yang dah masak. Walaupun semua orang tahu yang sushi ni mentah but this one tak rasa mentah pun.

Ermm tengoklah aksi2 orang yang suker sangat makan scallop ni.

Muke poyo kan coz letih baru balik keje

Seronok kan dapat makan


Kekenyangan dan kebesaran perut yang amat sangat time ni.


Ermm banyak giler ktorg bedal. Tengoklah pinggan bersusun lah. Dah lah bersusun2 then bercolour2 plak tu pinggan kan.


Hasil melantak malam tuh lebih kurang dalam RM70 habis di belanjakan. Pokai aku hari tuh sebab kena belanja tau.


Btw, makan kat Sushi King boleh sebenarnya siapa yang kata tak boleh ek. Ada signage lagi pasal apa yang halal then apa yang haram tau.

Tips Makan Di Sushi King

1. Harga makanan ikut warna pinggan, bermula dari RM2 hingga ke RM6. Itu makanan yang ada kat conveyor yang berjalan tu tau.
2. Menu ala carte pun ada. Tapi totally memang makanan jepun. Sedap jugak. More to berkuah cam sup gitu.
3. Japanese tea free refill. Yang sejuk boleh yang panas pun boleh.
4. Jaga baik2 bila makan Wasabi tuh, tegik sampai ke hidung ooo. Boleh senak lubang hidung korang tau.
5. Yang mana tak reti pakai chopstick cam aku tuh, boleh pakai tangan sebab diorg ada sediakan tempat basuh tangan tau.

Ermm bagi sesapa yang ragu2 nak cuba tuh, boleh lah pi try makan kat sini. Ok ok makanannya. Ala sekali sekala makan makanan lain dari rutin harian ok jugak kan.


20 comments:

Bella Enveeus said...

Haha baru je makan sushi king last weekend.. :D japanese food is my fav! oh wasabi tu kalau hidung tersumbat, memang serta merta clear! haahaha

Sumijelly said...

dulu masa bujang aku memang gila sushi...

pas tu dulu kwn ngan ex bf aku tu, abg dia manager sushi...hari2 kami bedak suhsi FREE... hahaha

tp memang best ko... kalu free. ko mesti leh agak aku makan banyak mana....hahahaha


Sumijelly.com

KiD said...

tak berapa makan sushi.. huhuhu
Memang Panas!!! | Kau Panas Kau Kipas

hazman aka species1980 said...

hurmmm.... tak pandai la nak makan sushi nie....

Liz Rohaizat said...

Oh, kitorang suka sushi gak especially sushi king dgn sakae sushi. but since tak sure status halal sakae sushi, stop dah. mkn kat sushi king je.

betul, dah ada sign beritahu mana satu ada kandungan alkohol. so kita jgn la mkn. yg lain boleh je.

scallop sedap kan? tak puas mkn.

kami kalau mkn kat sana, paling kurang 10 pinggan. nak mkn sikit mana pun, last2 10 pinggan jugak. isk...

sW33tdARLiNG said...

teringin nak makan sushi yg menu berjalan atas slide camtu.. tapi takde geng, laki mak tak shuker noksss

Fara said...

lame benar tak mkn sushi :( teteibe teringinnyeeee

J.M.R said...

ha dh jumpa geng nih..apa kata, nnt2 fight makan brapa byk pinggan nak..

Alin Marlini said...

sedapnyer tgk Kak Lily makan sushi....

Si ComOt said...

Hai tuan punya blog  .. I like ur blog  .. so I follow , de mase tgk2 my blog n follow la same k :p
.. http://dira92.blogspot.com .. follow and follow .. have a nice day k 

CikLilyPutih said...

@Bella
my favourite jugak. sekali sekala mkn yg mentah kan

CikLilyPutih said...

@sumijelly
hah apa lagi, amik kesempatan dgn ir ko lah mengidam sushi mesti dia kasi jugak lah

CikLilyPutih said...

@kid
cuba dulu baru tau

CikLilyPutih said...

@hazman
ko dgn kid sama je. cubalah dulu kan

CikLilyPutih said...

@Liz
ktorg pun kaki mensushi jugak, pantang je ada promotio mesti singgah gak

CikLilyPutih said...

@amy sweetdarling
jom kite pi makan, kumpul geng reramai

CikLilyPutih said...

@Fara
apa lagi jom lah

CikLilyPutih said...

@JMR
jom kite buat regu nak tak? aku on je

CikLilyPutih said...

@alin
jom lah kite pi makan sekali

CikLilyPutih said...

@Si comot
TQ for that. ala tak de apa pun yg special citer2 biasa je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails