Monday, April 18, 2011

Seronok Menonton Di Gold Class Pavilion KL

Hi Korang,
Ingat tak lagi entry pasal aku pi tengok wayang kat GSC Gold Class kan? ala dah lama kot tapi aku terlupa nak citer kat korang lah.



Actually aku dapat tiket gold class ni masa kat event Vaseline tahun lepas, so sebelum expired baiklah gunakan. Di sebabkan citer2 yang wayang gold class yang boleh ktorg tengok kan terhad so ktorg tengok lah citer Battle Invasion : Los Angeles tu kan. Walaupun citer tu aku dah tengok but kasi chance plak mr Big layan citer tu lah.




Lepas je book ticket eventho ticket free but seating kena pilih jugak kan. Ktorg terus di instruct ke Gold Class arena. Bila masuk je ada small lounge untuk ktorg lepak2 sebelum citer bermula. Tengah duk beborak tuh, ada waiter datang untuk amik order apa yang ktorg nak makan/minum kan. Bila tengok menu memacam ada even air mabuk2 pun ada tau. Ktorg order cam biasalah popcorn dan hot chocolate. Waiter tu cakap nanti diorg akan hantar dalam panggung. Wah hebat ni layanan istimewa.

 

Biasalah sebelum masuk panggung mesti nak pi shi-shi dulu kan, ishk tak tau plak shi-shi tu apa? Toilet lah buang segala yang patut. Maklumlah sejuk kan.Rupanya dalam panggung Gold Class ni, toilet pun exclusive. Tak caya korang tengok gambo yang aku attached ni. Very-very hygiene. Cover toilet seat tu diorg letak plastic, so once guna je tekan red button then plastic tu akan terus bertukar. Even toilet RM2 kat KLCC pun tak de cam tu tau.

 

Bila masuk dalam panggung Gold Class ni, aku cam jakun sekejap. Panggungnya kecil je but kerusi even tak banyak but besau2 tau. Ala cam kerusi urut yang Osim jual tuh. Tengok seat number then terus duduk. Wah comfortable abis lah. Empuk betul kerusi tu siap ada selimut lagi tau tak. Sementara nak tunggu wayang start, leka betul aku main kerusi tuh. Kejap turun kejap naik. Yelah kat umah tak de kan, so masa ni lah nak rasa. Betul tak?


So wayang pun start, lepas adjust kerusi then terus selimut. Layan citer ni sambil minum hot chocolate dengan popcorn. Memang kombinasi yang tak sesuai langsung tapi aku suka sebab hot chocolate tu dah bertukar jadi cold chocolate. Sound effect as usual memang terbaik dari ladang lah. Macam kat sebelah telinga aku je kan citer perang ni. Langsung tak de rasa nak tidurlah walaupun dah ada kerusi yang empuk dan selimut yang tebal tu kan.


Anyway pengalaman menonton wayang di panggung Gold Class ni memang sesangat menarik dan seronok lah. Pendek kata kita di layan macam raja lah. Yelah kalau nak keluar duit sendiri memang payah kan so bila dapat tiket free ni kita enjoy lah kan.

Hah itulah hasilnya berblogging. Walaupun aku ni jarang dapat B.E tapi bila dapat benda2 cam ni best jugak kan.

10 comments :

Tanakwagu said...

cantik class gitu. nama pon class

thanks for visiting n drop by

KiD said...

yupp... memang best kan..!! pasni try laaa tgk wayang kat first world.. kid tgk sambil duduk kerusi OSIM lgi... RM18 aje.
Bila Daddy tak Berani...

isabelle said...

bestnya dpt hot choc.

wei.. toilet tu mmg kelessss!!!

airaniez wirdani said...

Wah.hot chocolate dalam movie?superb best.pernah masuk gold class kat the garden je.ticket around rm20 something.but not bad.nice entri.^_^

Sumijelly said...

gila la ko RM55.00 tuk tgk wayan ggolg class tu...... gempak la.......

perghh...... merasa kan ko tgk wayang kat situ...hahaha


Sumijelly.com

Farah Shamsudin said...

memang best pun kann? memang awesome!

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh, memang best n selesakan, kalo anak2 akak yg pegi, sah2 le terlompat sakan budak2 tu, tobat berselimut sakan, jakun jugak le tu

IntanBerlian said...

wallaaaa best gila dapat tiket free! huhu belum sampai tahap boleh prgi tgk movie gold class la.. tapi toilet dia superb! haha

sarah mohamad said...

bestyaaaa. hiks

Anonymous said...

is this TGV or GSC??