Tuesday, September 4, 2012

Seronoknya Bercuti Di Genting Highlands

Hi Korang,

Rasanya time cuti-cuti ni tak bawa family berjalan tak syok gak kan. Bukan apa, kesian kat anak-anak tu. Dah berhempas pulas belajar siang malam menimba ilmu diorg pun nak juga break time.

Apa kata korang ke Genting Highlands?

Dahlah dekat, boleh balik hari nak tidur sana pun boleh. Memacam boleh buat kat atas puncak Genting ni.


Di antaranya ialah :

Mesti Tengok

Genting International  Magic Festival 2012

Persembahan yang extremely thrilled dari magicians ternama yang telah memenangi 8 anugerah Superstars of Magic 2 yang bermula dari 18 Ogos hingga Semptember untuk merasai persembahan hebat ini.




Mesti Makan

Bubbles and Bites

Merupakan restoran terbaru di Genting Highlands yang menghidangkan pelbagai jenis western dish yang begitu menyelerakan.


Mesti Makan

Genting Mooncakes

Festival Kuih Bulan merupakan acara yang boleh mengeratkan lagi tali persaudaraan di antara keluarga dan sahabat handai. Jangan lupa bawa pulang kuih bulan yang pelbagai perisa untuk dinikmati bersama.


Mesti Cuba

Taman Tema Genting

Terdapat pelbagai keseronokan yang patut korang rasai samaada di Outdoor Theme Park dan juga Indoor Theme Park. Sesuai untuk seisi keluarga






So macam mana? Rasa teruja kan.

Korang memanglah tidak but anak-anak mesti dah terkinja-kinja kan bila dengar nak ke sini. Apalagi time cuti sekolah nanti bawalah mereka yang tersayang ni bercuti ye.

At least release sket tension bebudak ni kan.


Aku?

Memang suka ke sini, mencuba segala jenis mak neka permainan yang ada especially Solero Shoot, sangat menguji kekuatan jantung tau.

Ada banyak lagi benda yang kita boleh buat di Genting Highlands ni. Nanti aku cerita lagi di entry berikutnya ye.


7 comments :

sop said...

anak2 sibuk ajak go genting.. anak2 je main.. mak bapak pun kena masuk.. pakej family 150.. adus

Eliss Mie said...

tak pernah sampai genting. gila tak? hehehehe. nanti jemput datang rumah sabtu ni kalau free yer, dah invite kat fb :)

Qaseh Gifts said...

salam perkenalan :-) mmg seronok kalau dapat pegi Genting Higlands, non-stop fun!

♥MAMASYAZA♥ said...

anak2 akak mmg suka kalo dpt pegi genting. siap bagitau, kalo pegi hari2 pun ok...cewahhhh jenoh le mak dia nak cap duit

Eizil said...

Dah lama tak gi genting, last rasanya 4-5 tahun lepas... :D mesti banyak dah tambahan atau perubahan yang dibuat disana kan.

Azham Vsvc said...

Saya nampak Kak Ruby juga kt situ heheheheheh!

Denaihati said...

betul tu, anak2 ni kalau boleh tiap2 bulan nak pergi sini...heeee