Friday, March 23, 2012

Hunger Games Premiere Screening

Hi Korang,

Lama dah tak pi dating tengok wayang kan. So Mr Big apply citer Hunger Games ni. Then dapat plak ticket free dari Nuffnang. Apalagi pi lah tengok kat E-Curve. Ramai betul orang coz ada yang dapat free ticket dari company lain gak. Nak masuk pun boleh jem coz diorg nak check bag bagai kan.

Sempatlah sembang2 dengan Putra87, si pengantin baru Jamar dan Cik Nunu, adik beradik Zaid dan Uzair sementara nak masuk tuh.


Meh layan sinopsis sket filem Hunger Games ni:



Every year in the ruins of what was once North America, the evil Capitol of the nation of Panem forces each of its twelve districts to send a teenage boy and girl to compete in the Hunger Games. A twisted punishment for a past uprising and an ongoing government intimidation tactic, The Hunger Games are a nationally televised event in which “Tributes” must fight with one another until one survivor remains.

Pitted against highly-trained Tributes who have prepared for these Games their entire lives, Katniss is forced to rely upon her sharp instincts as well as the mentorship of drunken former victor Haymitch Abernathy. If she’s ever to return home to District 12, Katniss must make impossible choices in the arena that weigh survival against humanity and life against love.


Bagi aku:-

Jalan citernya slow sket. Aku hampir nak tertido untuk 1/2 jam yang pertama. Biasalah nak tunjuk pemandangan dalam District 12 tuh. Then barulah rancak sket dan faham jalan ceritanya. Game pasal hidup dan mati. Ada 24 peserta dan 1 je pemenang so kenalah diorg ni bunuh each other untuk survive. Action pun ngeri2 gak aku tengok.

Cam biasa Mr Big bagi 3/5 je coz dia rasa citer ni mengaibkan citer realiti tv. Last minute boleh tukar rules plak kan. Nasib baik budak berdua tu bijak so selamatlah diorg. Tapi ada yang tak selamat tau jeng jeng jeng..

Tak kan aku nak citer semua, korang pi tengok sendiri kat panggung je. 

CLP notes : Terperanjat aku bile ada binatang beso kuar dari semak tau... serammm uuuu


16 comments:

Isaac Tan said...

Woot woot. I wanted to watch this, tapi pilih party. Hehe. Thanks for dropping by my blog! Terharu pulak Ni.

hazman aka species1980 said...

bila tengok trailer ... terus aku suka kat heroin yang panah MEMANAH tu....hehehehe

Lelaki KACAK said...

Kalau tak silap sebelum nie ada gak filem yang konsep cenggini - FILEM DEATH RACE

SyUhAdA said...

nak tgk lah nnti citer nie..

Shafiq said...

Petang nanti Nak Pegi Tgok Cerita nie..

Nurul Akmal said...

Pergi Curve tak cakap... dekat je ngan rumah nurul.. hehehehhe

Senorita Ara said...

rating biase je.. nanti nak tengok secara online je.. hehe

CikLilyPutih said...

@issac
i know u pi party...ala tunggu je nanti kuar kat youtube

CikLilyPutih said...

@hazman
cantik kan dia.. pandai plak tuh

CikLilyPutih said...

@lelakiKacak
memang pun but ni lain sket

CikLilyPutih said...

@syuhada
best, pilah tgk

CikLilyPutih said...

@shafiq
bagus2

CikLilyPutih said...

@nurul
ala no tepon awk pun k lily tak tau lah

CikLilyPutih said...

@senorita
itulah.. tunggu download je

Liz Rohaizat said...

sila tunggu sambungan filem ni dalam Catching Fire. tak pun, baca buku dia dulu

missyblurkit said...

Loved the movie. Am glad Kian Fai offered me his tickets. No regrets catching it despite some not so happening reviews internationally.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails