Monday, December 13, 2010

Shopping At Digital Lifestyle Expo, KLCC

Hi Korang,




Ingat aku tulis pasal Digital Lifestyle Expo hari tuh? Ala yang kat KLCC tuh. Ermm sempat jugak lah aku pi, lepas abis sessi mentekedarah dengan ex-schoolmate aku yang tak berapa kerat tuh kan.



Ramai jugak orang pi, eventho tak besar dan tak banyak barang cam expo dulu. So tak penat jugak aku jalan kan. Yelah korang bayangkan ktorg jalan kaki dari Corus hotel sampai ke KLCC convention centre. Haruslah berpeluh ketiak kan?

MrBig sibuk betul nak beli projector tv nie. Kat mana dia nak tala pun aku tak tau.

Kalau dah gamers tu, gamers jugak lah kan.. Lama jugaklah aku bertapa kat section nie. Nasib baik menang hadiah tau.

Anyway, expo tu terbahagi into 5 section. Ada barang elektrik, eletronik, handphone, multimedia, online games dan broadband. So semuanya aku pi melawat lah. Majoriti barang2 berjenama lah kan but affordable. Banyak jugaklah yang buat aku tergoda but tahan je nafsu nie untuk membeli-belah kan. Simpan duit untuk pi bercutilah.


Semua booth, wirelessnya disponsor oleh TM Unifi tau.

Luckydraw pun ada, tapi malas nak tunggu
Ramai orang jugak lepak kat area desktop/laptop accessories cam hardisk,bag laptop, mouse dan memacam lagi lah. Yang golongan tak berapa muda iaitu remaja suka lepak kat online games. Memang sesaklah tempat tu, sebab banyak dapat free gift. Section yang paling bising dan warna-warni sekali ialah area broadband. Yelah ada Celcom, Maxis, TM Net, P1Wimax. Gila-gila promosi diaorg nie. Betul2 cari pelanggan kan. TM plak sibuk promosikan TM Unifi, ala-ala cam Astro tuh but baru je start area Klang Valley. Area umah aku maybe lama lagi kot.

Ini je yang sempat disambar, hardisk dan cooling pad dan fan. Murah je


So itu je, nothing much to story. Yang penting banyak jugak gadget2 yang aku baru kenal lah.Maklum lah aku nie tak berape celik IT sangat.

12 comments :

CGG said...

waa...
jalan2 cari ilmu>..

bagus

velasrizal said...

ritu nk gi sini gak tp tpaksa cancel last minit...

Pasangan Mari Menari Astro Musim Pertama 2010 Yang Layak Ke Final / Finalis Mari Menari Musim Pertama 2010 (18 Dis 2010)

J.M.R said...

xde brg sgt kan kali nih..sesak je lebih..heheheh

kata kila said...

hardisk tu pink!!!!!cool

isabelle said...

aku dah nyaris2 nak pegi. tapi mengenangkan takut terberanak kat klcc (sebab rasa mcm nak terbarai je perut kalo bjalan)... maka niat murni itu dibatalkan

hazman aka species1980 said...

hurm..... aku just pegi smalam jee...last day... main gak game REGZA tue... mengah siot.... tak beli barang pun just amik gambar AMOI jee...ahakss.... ari kamis baru update kot kasi abis gambar model KL MOTORSHOW dulu..... gambar kat jom heboh pun adoooo... hik3x

CikLilyPutih said...

@CGG
itulah bertambah ilmu di dada lah

CikLilyPutih said...

@velasrizal
la x sempat ke? ala next time ada lagi

CikLilyPutih said...

@JMR
betul lah.. byk macam showroom je..

CikLilyPutih said...

@kata kila
comel kan? 2 kali pusing baru jumpa hardisk nie..

CikLilyPutih said...

@belle
ko dah hukum duk umah je.. jgn jejln sangat tau.. aku plak yg risau lah

CikLilyPutih said...

@hazman
wah sampai 3 event sekali ko cover ek? tamak2... heheheheh