Thursday, December 23, 2010

On Our 3rd Wedding Anniversary

Hi Korang,

Lama betul aku rasa x update blog. Yang korang baca2 tu semua entry lelama dan schedule entry. Minggu nie minggu berehat, ktorg amik cuti rehat seminggu sempena wedding anniversary ktorg yang ketiga. La baru 3 thn je aku kawin ek, ingatkan dah lama.. ishkk


This year, biasa2  je celebration je sebab yang di plan x jadi akibat hujan. Suppose ktorg nak ke Taman Negara but sekarang nie kan musim hujan so pihak resort x berapa advise lah kan takut if anything happen. Susah nanti. Nasib baik ada alternative plan, so here we are at Putrajaya only. Ala belakang rumah je..

Macam resort lama tapi dalam superb.

Siap dapat map cam ne nak pi ke bilik.

Eventho macam nothing to do kat Putrajaya but still ktorg penuh masa tu dengan aktiviti2 yang fun.


So once check in kat Pullman Putrajaya, ktorg merayap2 sight-seeing resort nie. Sesangat penat sebab besar gila even nak balik ke bilik hotel pun boleh sesat. Lepas bercamwhore bagai, masuk bilik plak, wah kagum sekejap aku dengan Executive Suite nie, super duper cantik. View pun indah. Amik2 gambo terus ke Alamanda. Kononya nak movie marathon kan, ermm hampeh coz wayang full house. So petang tu ktorg tengok 'AKU TAK BODOH'. Best dan sesuai untuk parenting guide lah. Nanti aku buat review ek. Bukan tak nak tengok citer omputih but semuanya aku dah tengok cam Narnia, Tron dan memacam lagi lah.


So malam plak, ktorg ada dinner kat hotel itself. The B's Restaurant. Not bad jugak food je. Orang x berapa ramai. Choices of food not bad. Tapi aku suka dessert sebab ada chocolate fountation. So bedal tu jelah bebanyak. Dah kenyang semedal, layan tengok bulan bintang plak kat langit. Konon romantik lah kan balik bilik terus siap-siap untuk movie marathon yang seterusnya.


Ktorg layan 'HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH' kat mana lagi kan, Alamanda lah. Tak sangka full house jugak midnite punya show. Memang kelakar tahap cipan lah cerita dia nie. Lawak2 nya memang unsangkarable lah. Nanti buat review jugak lah.


Balik hotel layan movie dan terus tido. Esoknya before check-out dan lepas breakfast sempat jugak aku pi swimming kat rooftop pool resort nie. Peaceful je sebab tak de orang. After that kemas2 terus check out. Itu je. Eventho simple celebration but meaningful.


Eh, tak lupa jugak Mr Big kasi aku nie.Hehehehehe aku suka. Ala ladies item lah. Dia kan tau aku suke wangi2 kan.

I Love U Syaiful Ridzman...

8 comments :

alinac lover said...

alahai..sweet je ek~ tahniah kak..da tahun ketiga..hehe

saya pertama pon belum
haha

Farah said...

happy anniversarry to both of u!

isabelle said...

alalala..
i terbyg ayat last tu u ckp dgn rupa malu2 tenuk gitu.kekeke

happy anniversary 2u guys...
moga cinta2 selalu

Lin Elier said...

So sweet! Semoga more to come & makin hangattt.... Happy anniversary

Matjoe said...

happy anniversary. mmg mesra jer aku tgk korang. moga kekal ke akhir hayat
best gak kalau aku leh joint gathering ahad ni.

clp, mana entry ngko ni, jom la joint my contest: CONTEST AZAM 2011

jgn lupa joint ekk

h4ni3 said...

ish ish... kat mana pullman ni sebenonya?? aku lalu jalan belakang (lalu picc) tu mula2 nampak signboard, pastu hilang.. tp tak pulak nampak buildingnya..
nampak mcm best jugak.. tp dekat sgt mcm tak berbaloi lak aku nak bawak anak2.. hahaha

tia said...

shweetnye!!!
best plak tuh!
happy 3rd anniversary! :D

hazman aka species1980 said...

cayalaaa... pandai amik view logo mcd tue....