Friday, December 17, 2010

Check In To Premiere Screening of Tron Legacy

Hi Korang,

Title entry dah pelik kan, 'check in'..Nanti aku citer.


Rabu lepas, aku dapat tiket dari Nuffnang untuk citer Tron Legacy nie kat Sunway Piramid. Dah lama betul tak pi sini kan, sesat2 jugaklah nak cari kedai makan. Nasib baik parking kat valet so senang sket nak pi collect tiket.



Amik gambo dulu dengan TronMobile

Lepas makan trus naik atas, punyalah ramai orang maklumlah cuti sekolah kan. So mak bapak bebudak bawak lah anak2 diorg nie pi tengok wayang. Dalam ramai2 tu jumpa jugak bloggers yang lelain..

Cilok dr CheArmster

Antara synopsis yang telah ditulis oleh Walt Disney Pictures:-


Sam Flynn (Hedlund), a rebellious 27-year-old, is haunted by the mysterious disappearance of his father Kevin Flynn (Bridges), a man once known as the world's leading video-game developer. When Sam investigates a strange signal sent from the old Flynn's Arcade -- a signal that could only come from his father-- he finds himself pulled into a digital world where Kevin has been trapped for 20 years. With the help of the fearless warrior Quorra (Wilde), father and son embark on a life-or-death journey across a cyber universe -- a universe created by Kevin himself that has become far more advanced with vehicles, weapons, landscapes and a ruthless villain who will stop at nothing to prevent their escape. Written by Walt Disney Pictures
 
 
So far citer nie bestlah. Orang kata sequel dari film dalam tahun 1980an.. Ntah aku tak tengok pun. Ni first time tengok kan. Kaki2 gamers cam mrBig pandailah bende2 cam nie. Actionnya best. Meletup2. Aku tak dapat bayangkan kalau dapat tengok 3D punya, mesti lagi superb kan Zaid?(aku jeles tau)
 
Nak tau sebab aku kata check in tadi? Korang bayangkan sebelum masuk panggung tu, dengan baik hatinya TGV nak tolong simpankan handphone, camera, ipad dan segala mak neka gadget kat kaunter yang diorg dah sediakan. Sebab tak nak bagi record/buat bising kot dalam panggung. Oklah fine. Lepas tu plak, ktorg kena lalu kat area yang macam check in kat airport tuh. Diaorg guna sensor yang immigresen kat airport tu pakai. Abis bag comel aku pun diorg nak tengok jugak. Betul2 canggih. Lepas tu, masa dalam panggung aku rasa aku nie cam kerabat agung plak, merata tempat diorg jadi bodyguard masa film nie ditayangkan. Masyallah, tak seronok langsung lah. Tapi nasib baik citer nie best.
 
Eh ada lagi, bila dah abis citer berpusu2 orang kuar nak collect item memasing. Korang bayangkan lagi 3-4 panggung keluar serentak. Betapa pack dan jemnya tenpat tu dengan manusia. Tak kira lagi bau ketiak masam, air tumpah kan. Nasib baik ktorg tinggalkan satu beg terus so cepat sket counter tu bergerak. Bagi yang tinggalkn hp semedang, mampus ko kena que lama.

 
Ishk pengalaman betul lah.. diharapkan pihak TGV mengambil langkah inisiatif yang bijak sebelum melaksanakannya. Takut2 nanti TGV kosong, panggung lain plak fullhouse kan.

P/s: gambo check in tak boleh nak amik sebab camera dah di check in dulu lah..

7 comments :

ManjaIxora said...

wah, sama gak masa premiere screen rapunzel 3d.. diorang buat camtuh gaklah.. tulah kan, mcm leceh jer.. haish.. tahniah sbb dpt tgk free.. hohoho

- zuriey - said...

pergh dahsat tue siap ada bodyguard dalam panggung..hahaha

J.M.R said...

eh, ni gimik diorg ke mmg TGV buat sistem gitu skng nih..

sw33tdarling.com said...

syiok nyaa syiok nyaa.. itu jer dapat ucap! haiisshh dah lama ni tak dapat tiket free
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

daydeck86 said...

cam aku dah biasa kena cam tu sebab aku slalu aku g tgk wayang free

isabelle said...

kau ni keje tgk wyg je lily.dah la segala genre boleh pegi.
aku ni, dah la kena consider taste adam..kena fikir gak risiko beranak dlm panggung :P

Bro Framestone said...

sorry bro xtegur kamu malam tue :)