Tuesday, December 21, 2010

Korang Berani ParaSailing Ke?

Hi Korang,

Last weekend memang best, super duper best. Aku ada family outing kat Penang. Actually tak de plan apa pun. Cuma just nak relax and having fun je.

Speaking of fun, ermm aku cuba satu aktiviti nie.. iaitu PARASAILING..

Memula kecut pecut masa nak naik, pas tu terkinyam nak lagi..


Time nak take off

Hah cuak kan, tapi best giler. Bila dah ada kat sana tu, panorama kat Batu Ferringi tu sangat menasyikkan. Cantik sangat. Bila tengok bawah, nampak air laut tu hijau je. Sampai boleh nampak jellyfish lagi, banyak sesangat ooo. Memang mempersonakan lah.

Time landing plak


Kalau korang perasan, dalam video aku nie dengar suara orang2 menjerit kan. Itu actually my SIL & BIL. Diorg kecut perut masa nak cuba memula. So aku jadi bahan experimen diorg lah kan. Ala just kidding tau.

Disebabkan terlalu suka, aku cuba lagi for second time on the next day. Dah nampaknya berhasil, take off cantik, dan bila landing time pun cantik jugak..

Anyway, I love parasailing. Kalau kat KL nie ada aktiviti cam ni. Memang tiap-tiap minggu aku pi naik kan.

Ok, citer pasal makan jap lagi update la ek..

9 comments :

J.M.R said...

WOW..mcm menarik..kalo kt KL mesti tersangkut kt bgunan maa...

hamzah ian said...

terbang tinggi tinggi lagi!!! hehe

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... terasa berada di awangan la nie yea....

ummi aka iem said...

wow bestnye ..leh release tension tu ..

nk bgtahu nama blog im dah tukar tau ..nnt update eik hehe

ManjaIxora said...

best best best.. rasa nak try.. huhuhu

isabelle said...

mcmana aku buleh xtau kat penang ada benda ni?
hish..kasi malu org penang jer

Syigim said...

wow u naik ke awan biru sorang2 je.....caya lah. i kat penang dulu naik berdua.. takut!! hihi

Adem and Cats said...

best nya tapi mahal gak aktiviti ni.. x berbaloi kot :P

Adem n cats meowww

h4ni3 said...

kalau aku, sure takut tersembammm masa take off n landing
hahahhaha