Friday, December 31, 2010

Hari Terakhir Di 2010

Hi Korang,

Hari nie merupakan hari terakhir dalam tahun 2010 dan juga merupakan cuti umum untuk semua rakyat Malaysia. Terima kasih to our PM yang bagi cuti nie sempena kemenangan tema bola kita dalam AFF Suzuki Cup.

So dah nama pun cuti kan,haruslah berrehat kat umah. So nothing much buat selain dari layan internet, aku juga sempat layan a few concert kat Astro Fiesta. Best2 plak tu.


So petang plak, aku pi perabiskan duit mr Big. Ihks boleh gitu? Tak lah. Ktorg pi beli barang dapur. Maklumlah dah cukup bulan nie kan, segala mak neka barang semua dah abis. So ktorg pi membeli belah kat Carefour Tun Hussien Onn. Ala sesaje tukar angin. Shopping jauh sket kan.

Boleh tahan ramai jugak orang kat sini. Beli barang dapur, baju sekolah anak2 dan yang best tu ada jugak yang beli tv leper tu kan. Ermm orang gomen kan masuk bonus so bolehlah berbelanja sakan kan.


Aku beli barang yang patut2 lah. Majoritinya semuanya barang makan. Dari yang kering sampai yang ke sejuk. Semua ada. Ala buat stock kan. Normally ktorg berbelanja besar nie 2-3 bulan sekali. So jimat kan. Tak delah nak kuar duit selalu untuk barang2 makan kering cam nie kan.


Dekat 3 jam jugak lah ktorg duk bershopping kat sini. Belek sana belek sini. Penat jugaklah budak cashier tu duk punch barang. Yelah orangnya berdua tapi barang makannya penuh setroli kan.Kopak jugak mrBig membayarkan. Hehehehhehe... Tak berani aku nak tulis berapa amountnya takut korang terperanjat plak kan.

So that's how ktorg abiskan masa hari ni. Penghujung tahun yang perfect untuk 2 of us...


p/s: Maybe malam nak pi tgk bunga api kot. But tak sure kat mana lah. Any idea?

4 comments :

alinac lover said...

waaaa..banyak nya membeli ek

Kazaztan Team said...

bukit belacan...bukit ampang...dkt2 ulu langat...

Anonymous said...

happy new year!!

hazman aka species1980 said...

memang boleh leka just beli barang2 dapur je kan.... tapi aku mesti kena bawak list kalau sure byk membazir jee