Sunday, June 28, 2015

Sahur Dengan Horlicks® Di Bulan Ramadan Ni

Hi Korang,

Sahur memang penting bagi kita di bulan puasa ni.

Ini merupakan sumber tenaga kita untuk menjalani ibadah di bulan puasa ni, so kuranglah sket rasa lapar mencucuk, letih sebab kurang gula bagai kan
 

So ktorang berdua ni, haruslah minum secawan Horlicks kan. 

Ini kerana Horlicks merupakan sumber serat pemakanan yang baik dan sangat diperlukan. Sebagaimana kita tahu serat boleh membantu untuk menyokong sistem penghadaman badan seseorang apatah lagi apabila berpuasa meningkatkan lagi tahap keasidan perut. Dengan Horlicks secara tidak langsung dapat mengimbangi tahap keasidan dalam perut dan melambatkan rasa lapar bahkan mewujudkan rasa kenyang sepanjang hari.

Horlicks melengkapi nilai pemakanan yang diperlukan kerana ia adalah sumber yang kaya dengan segala serat pemakanan. Pada masa yang sama, Horlicks juga diperkaya dengan Kalsium, Vitamin D, asid folik, multi-vitamin dan mineral yang diperlukan untuk membantu kita sepanjang melakukan aktiviti di sekolah, pejabat, di rumah dan di mana sahaja.

"Horlicks adalah mudah disediakan dan ianya mengandungi nutrien yang melengkapkan nutrien harian keperluan bagi perkembangan kita terutamanya kanak-kanak. Terutama di sepanjang Ramadhan, ia adalah sangat penting untuk makan makanan yang terdiri daripada campuran nutrien yang tepat dan lengkap untuk mencegah kekurangan mikronutrien" kata Katharine Chen, Pengarah GSK Marketing.


Bagi menyokong kempen ini, halaman facebook rasmi Horlicks telah berkongsikan beberapa tips menarik untuk Ramadhan dan memperkenalkan resipi Ramadan / Hari Raya buat ibu-ibu dalam menyediakan hidangan sahur dan berbuka buat anak-anak mereka. Orang ramai juga boleh berkongsi resipi Sahur inovatif mereka dengan memuat naik gambar ke platform media sosial mereka dengan menggunakan hashtag #SahurdenganHorlicks. Selain itu juga para ibu dijemput untuk mengemukakan pengalaman berpuasa menarik anak-anak mereka di laman Facebook. 

Pertandingan media sosial akan berjalan sepanjang bulan Ramadan dan penyertaan terbaik akan dipilih setiap minggu. Lima akan dipilih dalam jumlah dan mereka akan menang 12 pek Horlicks Chocolate Malt. Pertandingan ini berlangsung dari 18 Jun - 16 Julai 2015.


Untuk maklumat lanjut mengenai Horlicks, sila layari

atau 

atau hubungi GSK pengguna hotline di 1-800-88-3225 atau e-mel ml.customer-hubungan @ gsk.com.

2 comments :

Uncle Zuan said...

ok teruja pulak aku dengan resepi ni

hazman fadzil said...

Nice....idea yang bagus gak layan Horlicks time bulan pose nie...simple tapi boleh tahan kenyang yang lama kan...