Thursday, June 18, 2015

Jadual Waktu Buka Puasa Dan Imsak 2015 – Johor

Hi Korang,

Mentang-mentanglah duduk JB 2 bulan sebab kan keja kan so jadual buka puasa dan imsak pun haruslah letak yang Johor punya.

Bukan apa, untuk panduan diri sendiri dan aku kongsikanlah pada korang jugak especially yang duduk di dalam negeri Johor.

Zon 1 – PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL


Zon 2 – DAERAH JOHOR BAHRU, KOTA TINGGI, MERSING DAN PULAU BERDEKATAN


Zon 3 – DAERAH PONTIAN DAN KLUANG


Zon 4 – BATU PAHAT,MUAR,SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR


* Jadual ini disediakan oleh JAKIM.

So itulah yang aku nak bagitau dengan korang. Senang ada jadual ni, so tak delah aku terbabas lambat bangun untuk sahur dan berbuka puasa.

Korang nak download pun boleh ek, then tampal kat dapur kan.

Maklumlah ramadhan di perantauan tahun ni huhuhuhuhu


3 comments :

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...selamat menyambut bulan puasa dan selamat berpuasa yer...:)

notie said...

Selamat datang ke Johor... Dan selamat berpuasa lily

hazman fadzil said...

Bila dah ada di luar kawasan ni ...rujukan waktu buka / sahur memang penting kan....kalau tak relaks je makan minum nanti kan....