Friday, June 26, 2015

Buat IPL Facial Treatment Di TRUE HARMONY Spa, Putrajaya

Hi Korang,


Kan hari tu aku ada citer pasal buat treatment buang bulu ketiak guna mesin IPL ni, so hari ni ada sambungannya lagi ek. 

Untuk facial muka ni, aku memilih untuk anti-aging treatment.

Biasalah umur dah meningkat ni, kenalah jaga kan. Hehehehhe macam tua sangat plak rasanya :-0 

cam biasa, analisis kulit muka dulu

Ni mesti kena buat dulu, isi borang apa yang patut dan jawab a few questions about ourself, kemudian analisis kulit muka dulu macam treatment yang dulu aku pernah buat. 


Jangan lupa minum the goji berry dulu ek

double cleanse dulu ek


Kita mulakan dengan cleansing muka, bukan sekali ye cleanse tapi 2 kali yelah bagi memastikan betul-betul bersih. 


Kemudian, muka di sapukan sejenis cold cream di sapu pada muka sebelum IPL treatment muka dimulakan. 


Actually mesin IPL ni memang banyak function, selain daripada buang bulu-bulu roma, ada juga function untuk memulihkan kulit muka daripada parut-parut jerawat dan mencerahkan muka. So terus je therapist aku Huda buat treatment IPL di muka ni. Kena tutup mata ek, sebab silau lampu dari mesin tu kuat gak. So aku bantai tidur jelah.

sebelum treatment

selepas treatment

Itulah hasilnya, memang nampak perubahan pada sekali treatment. Baru sekali tuh, kalau tiap-tiap minggu buat memang cantik ooo

Kalau korang interested nak ke mari, bagitau aku ek sebab aku ada voucher yang nak di berikan. Nanti komen je, cakap korang nak cuba buat treatment di True Harmony Spa ni tau.

True Harmony Spa Putrajaya
No.83, Jalan Diplomatik Presint 15,
Putrajaya.

Tel: +603-8890 4833, +6019-370 4833




Boleh datang buat skin analisis dulu dan discuss pasal pakej yang bersesuaian dengan rawatan yang korang nak buat.



5 comments :

tiga lalat said...

salam. hee memey dah nampak kelicinannya ;p

hazman fadzil said...

Woww....instant result tu...memang kulit jadi gebus la beb....

Siti Rohaida Yusof said...

kalau dekat nak jugak pergi spa ni..uishh..mesti dapat rileks kejap kulit muka ni

Arif Jemali said...

Nak voucher !

Anonymous said...

ada lagi tak voucher ni ye?nakkk :).untuk facial