Wednesday, June 24, 2015

Cabaran Bulan Puasa Tahun 2015 Ni

Hi Korang,

Ermm cabaran ek ? tak delah apa yang tercabar pun.


Cuma puasa dan raya tahun ini, aku kena duty travel pulak ke JB. Biasalah bila projek nak close out je, jadi akulah orang pertama yang akan kena jalankan tugas.

MH1307

hotel dalam 5 minit je dari Legoland ni, dekat bebenau

Memang seronok orang kata kena outstation lelama ni, yelah sebab dapat allowance banyak dan menimbun-nimbun macam bukit tapi hakikatnya bukan harta benda yang aku cari. Bila dah sampai peringkat cam ni, aku dah tak berapa kisah pasal duit ni pun just nice ada duit cukup untuk perbelanjaan seharian udah ler.

Bila kena berjauhan dengan Mr Big ni, itu yang rasa tak syiok tuh. Communicate by call dengan WhatsApp sajor, cara mana lagi nak buat kan. Tambahan pulak kena time bulan puasa ni. Jawabnya kenalah dia uruskan sendiri soal makan minum time bulan puasa ni huhuhuhuhu sedey oooo

hari tu jumpa kat Melaka je

Nasib baik weekend boleh balik KL cam biasa kan, time nilah aku pulun habis melayan dia kan. Masak, mengemas, jalan-jalan dan memacam lagi lah hahahahaha baru isteri mithali katanya.

Begitulah citernya kisah ramadhan 2015 ni.

So bertabahlah….

p/s : kalau ada johorean blogger especially yang kat JB, jom buka sekali... Banafe Village pun awesome gak kan hehehe

6 comments :

hazman fadzil said...

Kiranya kali nie suasana yang berlainan skit kan....tambah2 bila ko nak buka puasa dan bangun sahur kan....

zana baijurie said...


JB tu my home town cik lily

Hanim Hashim said...

bertabahlah kak lily....asalkan menten bahagia dan senyum macam tuuuuuu hehe :D

Amanda Suria said...

Sama la ngan SA..turun naik JB...projek nk close out...sexytery kena ikut boss...

adianiez AIDA said...

alahai sian mr.asben buka sorang ye ?
hi hi hi...
banafe best!!! i like :)
da lama x turun jb.

Innanie Ariffin said...

Tu lah nampak gak akak kat JB. Tak syok sebenarnya puasa tak dengan family kan? :) Sabar ye kak!