Wednesday, June 24, 2015

PEPES - Makanan JOHOR Yang Sedap!

Hi Korang,

Taulah kena duk Johor 2 bulan kan.

So aku kenalah pandai cari bahan untuk blog comel aku yang suam-suam kuku updatenya kan hehehehe

Ini nak citer kat korang sejenis makan unik aku rasa.


PEPES

Pepes ni sebenarnya isi ikan atau ayam atau daging yang di campur dengan bumbu atau rempah yang kemudiannya di balut dengan daun pisang dan dibakar hingga masak. Kira-kira macam otak-otak gituhlah tapi intinya variety. 


Di sediakan dalam bentuk kecil-kecil je tak macam otak-otak yang panjang kan. Agak-agak rasa macam dah masak tu terus dah boleh angkat.


Pepes isi ayam ni aku beli kat Bazaar Ramadhan Taman Perling hari Isnin hari tuh, nampak unik terus je aku beli lah. Rasa memang unik dan sedap of course. Ratah cam tu dah rasa awesome dah wei.. Alah murah je 10 biji harganya dalam RM7.00.

Ok itu je..

Bazaar ramadhan kat KL tak de Pepes ni kan hehehhe

5 comments :

Cho Zila said...

bukan sataker ni.. entahler ...

ietams said...

sedapnyaaa!!
selamat berpuasa akak :)

Selera Malaysia said...

Hi Cik Lily,
Layan betul makan Pepes tu, memang sedap. Fav kami jugak!. Yang ade bazar Ramadan Johor tu mostly Pepas from kempas. Ade satu tu memang yang paling terbaik rasa dia(tapi tak ingat pulak brand dia), selalu ade jual kat depan restoren remaja Bandar Baru Uda. Tapi kene cepat, Pepes kat situ macam pisang panas. Selalu yang tinggal, otak otak.

hazman fadzil said...

Owwhh....nampak menarik jugak kuih pepes ni...dengan nama pulak yang unik tu.... mesti ko borong kan sebab sesekali dapat makan nie

Siti Rohaida Yusof said...

kat jb ni dah memang ramai jual pepes ni.kekadang klu makan kat restoran pun diorang ada bagi pepes atau otak2