Wednesday, June 17, 2015

Merasai Buffet Ramadhan di NANDO'S Alamanda Putrajaya

Hi Korang,

Dah dekat nak puasa ni, lagi banyak invitation untuk buffet ramadhan 2015 aku dapat. 


Rasa cam pening-pening jugak mana satu nak pi, yelah sekali dalam email satu hari sampai 3 tempat. Sakit jugak nak arrange jadual ek. 

Semestinya aku akan pergi dengan bebudak geng #BloggerKakiMakan. Cam biasa ada food blogger Hazman, blogger kaki masak Madi, blogger #projek2015 Shakiddo dan blogger unit trust explorasa jugak.

Sebab apa ke Nando's Alamanda pulak kan?






La bukan apa, sebab Nando's yang dulu terletak di tingkat atas di shopping mall Alamanda ni. Sekarang ni diorang dah pilih pulak di tingkat bawah bersebelahan dengan panggung wayang GSC tuh, kira sementara nak tunggu tengok wayang tu bolehla pi singgah makan kat sini. Lagipun restoran Nando's yang baru ni lebih cantik dan lebih luas so ramai boleh makan sekali dalam satu masa. 


Untuk bulan puasa ni, Nando's telah pun menyediakan 'Ramadan Platter' untuk 2 orang yang mengandungi

2 x 1/4 Chicken with 2 sides

1 x Large PERI Chips

2 x Bottomless soft drinks

2 x Orange Bolo Cake

pada harga RM59.00 dan bila di tambah dengan GST jadi RM62.54

Bagi aku not bad jugak tuh.




Ada ayam, ada 2 pilihan sides dish macam coleslaw ke french fries ke, vegie salad ke dan nasi jugaklah. Soft drinks boleh tambah berapa kali yang korang nak dan pencuci mulut orange bolo cake yang sedap di makan sejuk-sejuk.

Lepas tu kalau korang nak ADD-ON order untuk dessert pun ada pilihan seperti

Caramel Cheesecake 
(RM9.90 with GST RM10.49)

Lighten Up Chocolate Cake 
(RM9.90 with GST RM10.49)


Chocolate Mud Pie with Ice Cream 
(RM13.90 with GST RM14.73)

Haruslah ktorang berlapan makan dengan bersungguh-sungguhnya. Masa sebelum makanan sampai bukan main bising lagi, lepas makanan sampai ermm semuanya senyap tak terkata. Nak enjoy the food katanya kan. hehehehhe


Korang pun kalau dah teringin benau sampai terkeluar air liuq baca post aku ni, so cer-cepatlah ke restorang Nando's berdekatan dengan korang. Alah ada banyak outlet sebenarnya merata Malaysia ni. Just check it out di nandos.com.my untuk keterangan lanjut ek.

Dah-dah lap air liur tu ek.. menjejes dah tuhhh




6 comments :

Amanda Suria said...

Sib baik I x de....kalau ada time ni...meletup poghut den..

Siti Rohaida Yusof said...

sedapnya makan kat nandos...nyummy...

Farah Waheda Wahid said...

hari Ahad lepas rasa juga Nandos yang Ramadhan special tu... ha ha ha, tapi suka dengan orange cake dia yang moist tu...

hazman fadzil said...

Wow.... ada pakej promosi rupanya...kiranya set makan untuk 2 orang la kan... mesti kenyang la dengan ayam besar plus side dishes tu

Diana Rashid said...

tapi kalau kat tempat saya ni jauh... sedap2 semuanya..best nya jadi blogger makan2 nih..heheh...

eyza said...

Sedapnya.. lebih2 lagi nampak aiskrim kat Choc Mud Pie tu.. erm.. yummy..