Wednesday, June 3, 2015

PHILIPS ‘FATCHECK For A Healthy Heart’ Cook-Off Di Aeon Big Mid Valley

Hi Korang, 

Philips ni selalu nau buat event yang syiok-syiok yang buat aku tempting. 

Last week aku berkesempatan ke Philips FATCHECK Cook-Off anjuran Philips dan Institut Jantung Negara bertempat di AEON Big Mid Valley


Pepagi dah sampai uolls so sempatlah singgah beli barang dapur kejap sebelum event start. Senang jimat masa sket so tak yah aku singgah kedai Mael Save tu lagi kan.



Pertandingan masak ni rupanya kena masak menu yang berkhasiat bersesuaian dengan keperluan jantung kita. Kurang berminyak, lemak tak de, kukus ke, grill ke goreng minyak sket ke kan. 


Seramai 6 kumpulan bertanding yang terdiri daripada 2 orang peserta bagi setiap kumpulan. Lepas je diorang membeli belah di Aeon Big membeli bahan-bahan terus je diaorang kena masak di dalam jangkamasa yang diberikan. 






Tengoklah memasing kemain penuh bertenaga memasak di hadapan khalayak ramai kan

Ini adalah hasil air tangan bagi setiap kumpulan. 







Pertandingan masak ini di adili oleh Mary Easaw, IJN Chief Dietitian, Foong Pui Hing, IJN Principal Dietitian, Chef Marina Mustafa cookbook author & food stylist dan Muhammad Ali Jaleel, Muhammad Ali Jaleel, Country Manager for Philips Group of Companies in Malaysia and General Manager, Consumer Lifestyle for Philips Malaysia.
 


Mereka di adili dari segi nilai nutrisi, rasa, kebersihan, kreativiti dan cara makanan di persembahkan.

Yang menang adalah Team SAFRON yang menghidangkan pasta berserta spinach gravy yeahh



Ada demostrasi masakan daripada Chef Marina jugak, dia menyediakan 2 jenis hidangan menggunakan Philips Airfryer, senang benau aku tengoklah.

Hadiah-hadiah bagi:


Grand prize - Philips Viva Collection Digital AirFryer (worth RM1,699) dan Philips Electric Pressure Cooker (worth RM649) setiap seorang


Tempat kedua - Philips Viva Collection Digital AirFryer (worth RM1,499) dan Philips Electric Pressure Cooker (worth RM529) setiap seorang

Tempat ketiga - Philips Viva Collection AirFryer (worth RM1,499) setiap seorang

Finalist lain - Philips Soymilk Maker (worth RM529) setiap seorang


Seronok dapat join event cam nie, walaupun kita tak masak but at least kita ada idea dan dapat tahu cara memasak makanan yang berkhasiat kan. 

Thanks Philips for inviting me, dapat jugak bawak balik blender Philips yang comey ni tau..


Untuk info lanjut boleh check it out di https://www.facebook.com/MyFatCheck



8 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

bestnya..dapat beli satu letak kat rumah k jugak nie

Zara Ismail said...

oh my..philips airfryer ke..nyesal pulak tak join kawan2 beli hrtu..diorang pakat2 kirim dgn member balik UK haritu..reviewnye mmg senang nak goreng2 n memang sihatlah..xpakai minyak ke less minyak gitu..campak je

hazman fadzil said...

whoaaa.... menarik pertandingan masak-masak nie.... mesti diorang biasa masuk contest - food presentation pun okey la kan bagi amatur...

Haslinda Hassan Ali said...

macam sedap je menu tu hihi

Diana Rashid said...

yang memasak semua tu memang pandai memasak ke..nampak hebat2 la hidangan diaorang..macam pakar masakan je..

Puan Deeba said...

Sedapnya la makanan-makanan ni.. terliur baby dalam perut ni tengok makanan..

yanie yusuf said...

bestnya.. senang nak masak..

Tinker Heaf said...

I use it to make dinners every evening for my husband and I. The meat is never dry and it tastes delicious. I love cooking again because of the shorter cooking time and the cleanup is a breeze. We are eating healthier now, and the food tastes amazing.