Friday, February 7, 2014

Restoran KohSamui Seafood, Suka Makan Di Sini

Hi Korang,

Area rumah ni memang agak payah nak makan makanan ala-ala tomyam tau.


Maklumlah terceruk dekat dengan area orang Cina so kenalah kuar sket dari kepompong. Masa merayau-rayau kat Seksyen 7 hari tuh, terjumpa kedai tomyam ni.

Padahal lalu lalang je depan jalan ni. So Mr Big cakap meh lah singgah. Mana tau sedap ke tak kan.

Nilah je yang ktorang order

Kerang bakar, tapi kecik-kecik lah

keropok goreng, sedap sos cicahnya

Itu baru appetizer sementara nak tunggu main dish sampai. Orang tak delah ramai pun penuhlah kerusi meja.

Siakap stim asam boi, sampai tak nampak ikannya kan penuh dengan daun-daunan

Telur bungkus, kecik je untuk makan 2 orang

Daging masak merah, sedap.

Hah itulah yang ktorang makan malam tuh. Rasa cam banyak plak bila sampai kat meja, dah macam makan untuk 4 orang. 

sebelum makan

selepas makan

Ermm ye tak ye plak kan, tengoklah siaz perut memasing. Dah macam perut doraemon pun ada.

apa tengok-tengok, lapo ni

Kira not bad la makan kat sini. Tak delah murah sangat but bolehla makan berdua kalau malas nak masak kan.

Selamat makan korang...

notes : dapat berita one of officemate kene terminated due to project dah abis. Cian gak kat dia tapi itulah nasib orang dalam bidang construction ni kan. Semoga dia tabah..




11 comments :

Kisah Si Dairy said...

menyelerakan..kalau makanan sedap,tapi mahal sikit boleh la..jgn mahal banyak...hihihihi..pebret makanan seafood nie.

lizz said...

telan ailio jer la saya tengok lauk pauk sedap bukan main nih..
mabeless sungguh...

nabila biela said...

nampak mnyelerakan lah kak...yummy

attyfir said...

kempunan ni hah tgk kerang bakar.
aritu nyaris dah nak order..lps tu baru tingat tak leh makan kerang takut tangan gatal..sbb kena minyak panas..

kempuan ni..sobsob

Amanda Suria said...

lamanya x amkan kerang bakar...sedapnyaaaa....

mama tisya said...

lpr tgk menu2nya

Bean Moreno said...

harga standard macam chilli's tak? haha

http://www.suterablogger.com

hazman aka species1980 said...

memang hiasan penuh dengan daun salad yea....tapi daging tu tebal gak hirisan...boleh aku cuba nanti

nik ros said...

nampak sedap.byk gak tu.

Mohd Roshaidi said...

sedap tu kak...sy mmng suka seafood...setakat ikan siakap mcm tu,sy bole mkn sorang2... :)

Linda Azlinda said...

Assalamualaikum..Harga hidangan daging masak merah tu dalam berapa ringgit yaa kak??,