Sunday, February 16, 2014

Kehilangan

Hi Korang,

Citer last 2 weeks

Aku memang purposely tak nak citer lagi coz rasa sedih tu still ada lagi.


Now kucing hitam gelap aku, Dak Uban dah tinggal sorang coz Dak Ning dah tak de lagi dengan ktorang.

Akibat main plastik kecik Dak Ning jatuh dari tingkat 9 ke bawah. Memang tragis sangat time tuh. Ktorang berpusing satu rumah mencari, rupa-rupanya bile jenguk balkoni dapur nampak Dak Ning dah terbaring kat lantai bawah tingkat 1.

Cer-cepat turun, siap bawah beg plastik sekali.

Rupanya dia main plastik yang bungkus pau, petang tadi Mr Big pi beli. Agaknya plastik tu ngam-ngam saiz mulut dia itu yang menutup pernafasan dia tuh.  Badan dia tak de apa cuma banyak darah keluar kat mulut dalam plastik tuh. 

Terus je bungkus dan buang dalam tong sampah coz rumah ktorang mana ada tanah kan. 

Dak Uban memang rasa sangat kehilangan coz tak de lagi teman yang dia nak gaduh, main, share makan kan. Duk mengiau mencari Dak Ning, kedepan ke belakang mencari.


Sudahnya dia duk termenung je sampai sekarang ni. Cian plak aku tengok, may be rasanya kena cari kawan baru untuk Dak Uban ni lah..

Itulah citernya..

Walaupun kucing tu binatang tapi bila dah lama bela ni memang rasa sayang yang amat sangat.



3 comments :

Chot said...

R.i.p dak ning...sama kes kucing sy terjun bangunan jugak kekdah..mati la jawabnya..sedih mmg xingt.

Kesuma Angsana said...

ala siannyer... KA Pulak takut dgn kucing2 ni

msredcheesecake said...

kesian dak ning... dah sampai masa...