Tuesday, February 18, 2014

Menu Makanan Mudah Bagi Orang Banyak Kerja

Hi Korang,

Lately ni busy banyak wei

Tender, site visit, meet new people, conference, exhibition melambak-lambak kena attend. Mak bukan boss ye noks but boss aku ni sebab terlampau banyak keje so dia transfer kat aku suruh settlekan.

Abis aku nak transfer kat sape plak, jawabnya kene siapkan tanpa banyak mulut.

Bila time banyak keje ni, masanya untuk pau bos aku. Keje nak cepat so haruslah tak sempat makan kan. Sudahnya dia suruh pi check delivery order ke opis untuk lunch bebaru ni.

Ok kasi pau cukup-cukuplah kan.


Ktorang order DOMINO PIZZA je. Lagi pun itu je yang boleh buat delivery cepat dan confirm sampai. Nak harapkan fast food delivery lain ermm belum tentu lagi, nak check alamat lah, riders tak cukuplah ermm pelbagai alasan sungguh.

Inilah menunya

hawaian chicken pizza


beef pepperoni pizza

extravaganza pizza

tuna temptation pizza

BBQ chicken pizza

garlic breadstick

chicken drummet

Hah ambik ko, makan kenyang-kenyang sampai muntah-muntah ek. Yang makan 6 orang je tapi order amboi cam 10 orang.

Air? tak yah. Minum je air yang hado kat pantry ek.

Alah tak perlah, sekali sekala bos belanja kan.

Korang, apa lagi pi pau bos korang ek, jangan pau boss aku. Kang aku nak pau kat sape plak..

Dah la tu, pi sambung kerja balik ek





11 comments :

Kisah Si Dairy said...

wah...betul2 makan nie...hehehe...tapi bila lagi nak pau si boss tu kan..

Zamani Abe said...

omg.. ingatkan simple2 je.. tapi.. tu diaahhhh! nak skitt!!!

Farah Waheda Wahid said...

extravaganza pizza tu favourite farah tu kak... huwaaaa sedapnya, tiba2 terasa nak makan pizza...

Mieza Everdeen said...

kenapa takde classified chicken?? tu sedap :DD

hazman aka species1980 said...

Untung la cenggini ...kenyang perut senang hati....baru la semangat nak buat keje kan

Amanda Suria said...

macam ni jer senang...minggu ni SA macam malas nak bawak bekal pi keja...macam dah bosan nak masak...

msredcheesecake said...

Banyak nya.... Suka suka... Dah lah tengh ngidam pizza ni

Farisya Anastasyia said...

laparnya kak lily oiiii...suka benor up pasal maknan sedap2.hehehe

ejam said...

separuh menu dominos tu ordernya..
next sesi pau separuh lagi yer baru lengkap menu penuh dominos...hehe

*p/s: pilihan ciklily roti tebal atau yang nipis untuk "alas" inti pizza tu? kenapa? tulis dlm entri yer...hehe

Mimi Azirah said...

dominossss.....feveret syyyy

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah banyaknya sedap2 semuanya...:)