Tuesday, February 25, 2014

Deko Makanan Dengan POP CHEF


Hi Korang,

Aku beli POP CHEF ni thru internet.


Tapi tak ingat website mana, rasa kat FB online shop kot.

Pop Chef ni merupakan alat untuk mendeko makanan untuk menambahkan selera terutama sekali pada kanak-kanak. Aku ni pun beli suka-suka je

Tengoklah aku dah cuba pun hari tuh.


Try buat kat buah dulu tengok jadi ke tak. Ini aku cuba buat kat buah tembikai susu.

Hasilnya


Aku pilih bentuk bulat so jadi cam tu la.

Tengok aku buat kat tembikai ni plak

bentuk love, nak kasi Mr Big makan mestilah dengan kasih sayang kan



Comel kan


Sayang plak nak buang kulitnya, ok ok amik gambar dulu ek.

Ok itu baru experimen yang pertama, nanti aku nak cuba plak buat kat makanan lain ek.

Kalau korang nak beli, cuba search kat internet for sure ada je yang jual Pop Chef ni ek.

Time rajin boleh lah buat, tiba time malas, terus je ngap!




7 comments :

Ayu sukatiakula said...

menarik..macam nak kena beli je.bley ajak anak2 baut keje sekali

Ayu sukatiakula said...

menarik..macam nak kena beli je.bley ajak anak2 baut keje sekali

msredcheesecake said...

bestnya...yg tak online ada tak?

Amanda Suria said...

ini kalau dah terlebih rajin sesuai la ni kan..hehehehe...

JunAina said...

Lebihan lepas terap tu buat apa? Blander letak susu pun bestttt...

Ann said...

yg bentuk love tu menarik pulak..rs mengalir kasih syg tu lebih kot kan..hehehhe...

as nur hidayah awanudin said...

hari tu nampak kat insta kak lily. baru nak tanya apa benda tu mih mih mih