Tuesday, May 17, 2011

Aku Ingin Bertukar ke Exabytes (MY) Sempena 10 Anniversary Super Blogger Contest

Hi Korang,

Sejak blogger.com down beberapa hari lepas, aku mula terfikir untuk bertukar ke web hosting berbayar. Eventho blog aku ni sudah berdotcom, tetapi service web hosting sekarang yang aku gunakan ini agak tidak memuaskan hati aku.


Bukan sebab harga atau masalah teknikal tetapi cara mereka ini aku dapat rasakan tidak sesuai bagi aku. Nak di jadikan cerita, aku terpandang iklan di Exabytes mengenai promosi yang di tawarkan untuk bertukar ke hosting provider sendiri.


Survey punya survey, aku tertarik dengan Personal Hosting - EBiz Home ini. Aku rasakan package yagn di tawarkan agak bersesuaian dengan apa yang aku gunakan sekarang ini.

Meh tengok apa yang ditawarkan untuk package pilihan aku ni kan.


Ermm not bad juga apa yang Exabytes tawarkan ni bersesuaian bagi aku blogger tegar kan. Selain dari itu, pelbagai features yang menarik juga termasuk di dalam package EBiz Home ini.


Walaupun rasa perkhidmatan yang di berikan lebih kurang sama dengan web hosting provider yang lain, aku rasa jaminan yang di berikan yang membuatkan aku lebih tertarik untuk beralih arah kepada Exabytes.


Harga pun tidaklah semahal mana cuma RM 139.00 setahun. Boleh kumpul duit sket-sket tak pun cash out je duit Nuffnang je. Mudah kan.


Berita baik untuk bloggers yang ingin bertukar ke dot com nie, Exabytes sedang mengadakan 'Super Blogger Contest' sempena ulangtahunnya yang ke 10. Ermm senang je syarat-syaratnya.


Betul tak apa aku cakap? Senang je. Tulis entry je kan pasal produk yang paling korang minat/suka then post je entry kat FB fanpage Exabytes.

Cepat-cepat join ok.





4 comments :

J.M.R said...

setuju..pas insiden aritu, pasni kompom rmi blogger tukar hosting sndr..aku pon nk join lah gini...

Noriz said...

kak, klu tukar hosting ni...semua isi blog kite boleh transfer ke atau semua jadi baru semula?

ladycooper said...

Selain Nuffnang, you boleh join Exabytes Angel Program (Exabytes Affiliate Program) untuk mendapatkan additional income melalui blog anda dengan memaparkan Banner Exabytes.

Check this out:
http://angel.exabytes.com.my

Sya Isya said...

tahniah cik lily. anda dah menang!. Sya baru nak join. hehe...