Wednesday, May 11, 2011

Padah Minum Susu Basi

Hi Korang,

Korang perasan tak last week aku ada post entry pasal susu basi ni kan? Cuma gambar je kan. So ni aku nak citer hal sebenarnya.


Last 2 weeks ktorg kat opis nie pi beli bebarang pantry untuk opis kan. Memang tiap2 bulan cam tu shopping kat Tesco kalau tak pun Giant je. Sekali shopping beratus2 jugak abis kan but untuk sebulan punya provision lah.


Sesampai je opis tuh, bukak lah susu ni kan untuk bancuh dengan kopi. Tup tup bila bukak je. Ada bau semacam semerbak je lalu kat hidung. Nak kata bau perfume tak jugak, bau orang kentut pun tak jugak. Rupa-rupanya baru tu datang dari kotak susu tuh.


Nak tengok dalam tak nampak kan so aku tuang susu tuh dalam cawan. Tengok2 masyallah, kuar air putih cair je. Rupanya susu tu dah basi. Eee geli plak rasanya lah. Terus tengok expired date still lama lagi.


Cepat2 ambik gambo apa yang patut kan.


Lepas dah discuss dengan bebudak mayor kat bilik aku nie, so ktorg plan nak call Marigold. Cari punya cari nombor cam nak gila, rupanya nombor ada je kat kotak susu tuh. Apa lagi terus call lah...

Baru je nak hello... tup tup tup...

Alamak aku terlupa lah aku ada urgent keje lah. Nanti aku sambung jap lagi ek.. Banyak lagi nak citer nie. Korang stay tune tau..

Chow....

10 comments :

Syigim said...

menarik nk tau sambungan ni. ye lah marigold kan company besa. nk tau camne diorang handle prob mcm ni. kot2 dpt free hamper marigold ke kan hihi :)

Puan Isah said...

Oops!
Okay..tunggu citer.. :)

Red Giant said...

Nasib Baik Tuang Dalam Cawan... Kalo x, Sold Out Jwbnya... Aku Penah Kene... Tapi Air soya.. Main Teguk Je.. Padah La Jwb Nye...

J.M.R said...

komplen je..untung2 dpt ganti baru..

Heidi Shafiq said...

wuishhh.. sedapnyee.. :D

░♥si lampu neon♥░ said...

boleh pulak men sambung2 huhu.. bahaya wooo susu basiiii

transformed housewife said...

ala....main sambung2 pulak. Dah suspen je tadi.

shaffique said...

dah macam air bali je. haha.


My latest entry : Poster Filem Musim Panas Versi LEGO

akuzle said...

aiseh! ado sambungan plaks...mcm slot Akasia daaaa...

Outdoor Furniture said...

Good milk. I agree with this quality.Thanks for sharing this nice information.