Tuesday, May 10, 2011

Di Sebalik Tabir 'Our Family Photoshoot'

Hi Korang,

Sekarang ni musim orang amik2 gambo, betul tak? Tka kiralah dalam studio ke kat luar umah ke semua cam suka kan. Yelah dapat menayang kamera DSLR yang canggih tu kan.


Eh ktorg pun sama gak lah kan, tak nak ketinggalan lah katakan. So baru2 ni my S.I.L beli voucher kat MilkADeal tu which is outdoor photoshoot. Not bad jugak harganya hampir 70% kurang lah dari harga asal. Lepas discuss2, ktorg suggest kat Putrajaya senang sket coz dekat je dengan umah.


So shooting untuk outdoor photography ktorg plan Sabtu lepas. Petang cam tu lah. Before that, ktorg berpesta make-up kat umah dulu. Yang sorang nak pakai bulu mata Rozita Che Wan, yang sorang lagi nak pipi flawless yang sorang lagi nak itu lah ini lah. Macam2 perangai kan janji cantik. Nasib baik my B.I.L tu ada experience dalam solek2 ni kan.

Sampai2 Taman Botani kat Putrajaya ni, ermm memang aku kagum. Maklumlah ni first time sampai kat sini. Ramai jugak orang petang2 berouting kat sini. Ada yang berjogging, berbasikal, jalan2, yang bercamwhore pun ada.


Photoshoot di jalankan dekat satu jambatan besi dalam Taman Botani ni, memang cantik tempat ni sejuk je mata memandang kan coz semuanya hijau. Our photographer is from DFC Channel which is Fitri & Diha. Baik mereka ni sentiasa sabar melayan kerenah ktorg sekeluarga.


So banyak jugak tempat yang ktorg amik dan memacam gaya posing yang timbul lah. Yelah jadi model gitu kan. Aku? mana reti beb, nasib baik bebudak2 ni ajar cam ne nak posing. hehehehehe kelakar betul lah.


Photoshoot selama 1 jam ni berakhir around 7pm cam tu. Bukan tak leh lelama cuma takut pak guard tu halau plak kan.

Anyway totally seronok berouting cam ni. Exercise dapat, gambo pun dapat malah can bring us closer to our family also.


Thank you to Dfchannel Photography as photographer ktorg tak lupa jugak kat En Radz yang sudi menaja make-up yang voggie the buzz ni dan yang paling penting orang yang sponsor photoshoot yang superb ni Cik Siti Radz.

We Love Korang + Mama Tau..

p/s : Once dah siap nanti aku tunjuk kat korang ek.. Tak sabo lah rasa nya..

7 comments :

sW33tdARLiNG said...

eehhh muka dia sama ngan mama dia laaa hihihihi

J.M.R said...

wah..best2..bergaya sakan tu lg..heheh

diha_fitri said...

Hi Cik Lily Putih.. tQ for de credit to Dfchannel Photography. Uolz memang kelazz!!

diha_fitri said...

Thanks for de credit to Dfchannel Photography CikLilyPutih. Klazz!! (^_*)

KiD said...

waahhhh... best kan photoshoot!!
Income Earnings Terbaru ChurpChurp!! | Grapevine

CikLilyPutih said...

@amy
muka mr big kan..

@JMR
alah ko jgn jeles ek

@diha_fitri
ala biasa2 je nie hehe

CikLilyPutih said...

@kid
best tapi penat lah