Thursday, May 19, 2011

3D Special Screening 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'

Hi Korang,
Isnin lepas dapat jugak aku pi tengok Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides. Thanks to Nuffnang coz sudi lagi bagi tiket kat aku kan. La tak caya meh tengok entry sakai yang lawak tahap cipan ni kan.


Sampai agak awal jugak, ktorg pi makan dulu. Lepas collect tiket, sempat pi shopping barang dapur kat Jusco kejap. Ala beli barang untuk masak esoknya.


Naik balik kat cinema lobby, ktorg dah kena surrender all electronic gadget. Dah 2 kali kena cam ni but kali proper sket lah kan. Tak macam aku kena masa tengok citer TRON dulu.

Eh lupa nak mention. Wayang ni 3D okeh. Walaupun ni 2nd time aku tengok 3D movie but not for Mr Big, kira dia jakun kejap lah kan. Siap belek2 lagi.


Dah-dah aku nak citer pasal movie nie.

Persengketaan 2 negara Eropah dan Sepanyol dan juga tuan punya Blackbeard iaitu Edward Teach untuk mencari keabadian diri. Untuk sequel kali ni, no more William Turner dan Elizabeth Swan. Jack Sparrow keseorangan dalam mencari Telaga Awet Muda tanpa Black Pearl dan krew2nya. Dia juga terpaksa berdepan dengan penyamar dirinya yang korang tak sangka lah siapa dia tuh.

Bagi aku :

Totally sangat menarik. Form beginning until the end. Walaupun pada mulanya banyak dialog kemudian pelbagai aksi di pertontonkan selepas itu. Dari darat ke laut kemudian ke hutan erm memang2 best. Di tambah lagi dengan cermin mata 3D kan, terasa air laut masuk ke dalam mata aku tau.

Rating yang Mr Big bagi 4/5. Tak boleh perfect kang diorg tak nak produce lagi citer2 best kan.


Filem ini mula ditayangkan hari ini di semua pawagan yang berhampiran dengan korang. Baik cepat book ticket oooo.Kalau sesiapa yang pi tengok kat Mid Valley mesti korang akan perasan ada kapal besar dekat centre court. Ini kapal blackbeard lah tu kan..

Weekend ni banyak citer2 best kuar kat panggung tau.

Note : Memang confirm aku terperasan nampak Hanis Zalikha masa collect handphone hati tulah. Tapi dia cam memalu gitu. To Hanis Zalikha, u memang cantik dan sweetlah.

Btw korang boleh tak click link nie, aku tengah dalam race nie.


then korang click kat sini plak


6 comments :

- zuriey - said...

jelesnya..nak juga..huhu

KiD said...

bilaa laaa aku nak tgk wayang nih... hurrmmmm... dah klik2 utk ko

BE ke 6 dan ke 7 Serentak

hazman aka species1980 said...

YEAH..... itulah yg berlaku time aku tengok PRIEST aritu.... same kes cam tron kan.... nanti jumpa ahad nie for nurkasih kat midvalley yea....

Syigim said...

walaupun movie pirate yg ke4, still best gile kan? i tgk trailer pun mcm excited gile. ntah bile nk tgk kat dubai ni..

to me, sbb johnny depp kan kan kan. sbb dia la citer pirate ni best!

Anonymous said...

whoah this weblog is wonderful i really like studying your articles. Stay up the great paintings! You already know, a lot of persons are hunting around for this info, you can aid them greatly. florida low cost auto insurance

Aini said...

dah lma x tengok wayang..uhu.. t review nur kasih pulak ye..hehe