Wednesday, November 5, 2014

FIZO OMAR & Pameran Julie ‘The Best Of You’ Movement

Hi Korang,

Ini kira first time aku hadiri kempen bersama Julie’s, alah pengeluar biskut tu kan.


‘The Best Of You’ Movement telah dilancarkan oleh Julie's, pengeluar biskut yang terkenal, di Malaysia dan Singapura pada 1Jun2014. Ia adalah satu pergerakan kesedaran sosial untuk meraikan wira setiap hari.


Tujuan kempen ini adalah untuk memberi inspirasi kepada masyarakat yang memberi sokongan kepada pencapaian dan detikpenting setiap hari tanpa mengira betapa besar atau kecil sumbangan tersebut.

Kempen ini menggesa orang ramai mengemukakan dan berkongsi karya peribadi yang memberi mereka inspirasi dari segiindividu, perkara menarik atau pengalaman yang telah menampilkan yang terbaik dalam diri mereka melalui Iaman web www.thebestofyou.my.

Para peserta digalak agar mengemukakan sumbangan menerusi pelbagai pendekatan kreatif termasuk menulis, seni dan rekabentuk, fotografi atau filem dan muzik. Kira-kira 1,000 penyertaan ‘The Best Of You’ Movement telah dimuat naik oleh peserta dariMalaysia dan Singapura.

Penyertaan mereka diberi pengiktirafan dalam Pameran ‘The Best Of You’ yang telah pun diadakan di The Curve, Petaling Jaya, dari 28 Oktober hingga 2 November 2014 minggu lepas.


Untuk mempengaruhi atau menggalakkan orang ramai untuk mengambil bahagian dalam acara ini, para "influencer" atau jurucakap berpengaruh akan menerajui cerita terbaik melalui Facebook.


Para 'influencer' termasuk pelakon Fizo Omar, hos TV Owen Yap, juara dunia harmonika Aiden dan Evelyn, jurugambar profesionalterkenal Faizal Tan Sri Mustafa, DJ radio Sophia Chin, penyanyi Peggy Lai beserta penglibatan daripada tiga kolej swasta .


lnstitut termasuk Kolej Era Baru, Kolej One World Hanxing dan Akademi Kulinari Cilantro juga melibatkan kerjasama Persatuan FotoWartawan Malaysia, Persatuan Rumah Caring Kajang dan House of Hope and Light.


"Kebanyakan tindakan yang tampaknya kecil dan pencapaian dalam kehidupan kita yang sering diabaikan serta dilupakansebenarnya mempunyai impak besar," kata Sai. 

"Kesemua ini mewakili usaha terbaik kami dan berasal dari cinta yang kita ada untuk kehidupan. Kita semua sepatutnya meluangkan masa untuk menghargai usaha dan prestasi dalam diri kita sendiri dan oranglain."


Mehlah kita tengok beberapa karya hasil mereka-mereka yang terpilih di ‘The Best Of You’ Movement ni.














Memang menarik karya-karya dan cerita yang di pertandingkan. Kalau aku jadi judge, rasanya semua aku nak bagi hadiah kan..

Anyway, thank you Julie's for the invite!



2 comments :

Miera Nadhirah Tan said...

Amazing!!! I like!!!

- zuriey - said...

cantiknya gmbar2 tu.. yg kartun tu comel je