Tuesday, November 11, 2014

BMON Cafe, Seronok Lepak-Lepak Kat Sini

Hi Korang,


Rasa cam lama plak tak berjalan-jalan ke Kota Damansara lebih-lebih lagi area The Strand ni. Hari tu, masa opening The Picnic Table tak sempat kemana pun. Abis event terus balik kan.




Pagi sabtu lepas ktorang ke sini lagi, untuk projek makan sedap bersama blogger-blogger lain. 


Of courselah top malay food blogger Hazman yang ajak, Madi mahu makan, si daddy dayyan dan si artis youtube Kifli Mally pun ada sekali uolls.






Rupanya kalau nak tau cerita BMON Cafe ni baru beroperasi seminggu yang lalu dan ktorang adalah merupakan golongan food blogger pertama yang dapat buat food review tasting ni.

Udah, meh kita tinjau dekorasi di BMON Cafe ni ek




Kenapa 'BMON' ek?

Kalau korang nak tau yang “BMON” adalah suatu karektor kartun yang diilhamkan oleh abang kepada tuan punya kafe di mana beliau juga seorang pelukis animasi online. Idea mengenai susun atur dan penampilan “karektor” telah diinspirasikan dengan watak kartun “BMON” tersebut.Sesuai dengan trend masa kini – Bmon Cafe menerapkan suasana relaks dan santai buat pelanggan (info dari Hazmanfadzil.com)

Di antara menu-menu yang menjadi pilihan para pelanggan yang datang kemari adalah



Mushroom dan Tuna Sandwich (RM10.90)



Tuna dan Mushroom Wraps (RM9.90)


Hawaiian Chicken dan Mushroom Pizza (RM1.90)

All Day Breakfast (RM15.90)


Spaghetti Bolognese (Chicken dan Beef) (RM11.90)

Spaghetti Cabornara Chicken (RM11.90)


Hippo In the Pond (RM12.90)
Hippo in the pond ni adalah kentang russett yang rebus dan di goreng bersalut breadcrumbs seketika dan dihidangkan dengan jagung dan sosej bersama sos khas ciptaan Bmon Cafe sendiri. Sedap uolls makan panas-panas plak kan.

Bagi dessert atau pemanis mulut plak, BMON Cafe menghidangkan 2 signature dish mereka iaitu


Chocolate Mud

Waffle Chocolate (RM8.90)

Mereka juga memperkenalkan minuman signature mereka iaitu

Bmon Plants (RM13.00)

Gabungan kopi dan coklat yang disertakan dengan kekacang halus, sambil minum korang boleh kunyah-kunyah manja kacang dalam minuman tuh.

Cappucinno

honey lemon tea

Cappucinno lagi

Hot chocolate

Americano ni of coursela aku punye

Of courselah aku mesti pekena kopi kan. Tengoklah coffee art yang diorang hidangkan ni ek.


Ktorang juga dihidangkan dengan seteko Jasmine Blooming Tea panas selepas makan tuh, rasanya unik tak seperti jasmine tea yang selalu aku minum kat luar tuh. Rasa bunganya tak kuat langsung. Abis seteko di tambah lagi seteko kan


Jadi….

Korang yang mana dah meleleh air liur tuh tengok gambar makanan ni, mehlah ke sini

BMON CAFE 
No 8-1, Jalan PJU 5/20B,
The Strand, Kota Damansara
Selangor 

Tel : 03-61589993
Waktu operasi : 11pagi – 10malam


Facebook: 




11 comments :

mama tisya said...

menarik...mcm lepak kt umh je...menu pn nmpk sodap

mama amir said...

deko dalam kedai ni comel2 je...insya Allah, nak kena ajak en suami ni try sini...^_^

lieyalatif said...

ya Allah cik lily..gambar superb!!! betul2 buat teliur nieh...menarik tgk semua menu yg ade.... dah le tgh tahan lapo ni sebb mulut ade ulser mls makan huhuhu....

Liyliz said...

eee besnye. makanan dah la comel2 pastu harga dia tk mahal sngt. yg plg best decoration dlm kedai ni. rs nk je bt dkt rumah wall macam tu

Amanda Suria said...

Menarik..sgt2 menarik....ntsh bila dpt terjah ke sini...

AMIIZAA said...

lily,

menariknya mcm dok kat umah:)

Diana Rashid said...

Cantiknya hiasan dalaman kafe nih..macam dalam rumah pulak..kan??

budakbandunglaici said...

cafe ke rumah ni.. rasa macam duk kat rumah je haha

hazmanfadzil said...

Perghh....banyak betul pilihan menu dan minuman... cafe nie wajib terjah kalau dah singgah area kota damansara

eyza said...

untungnya la hai jadi food blogger ni.. dapat makan sedap-sedap.. :)

nor asmani said...

salam singgah...sedapnye.mmg nmpk sedap sgt food kt ctu.tmpt pn nmpk santai jer... jmpt sggh blog kta.. rjin2 la tgglkn jejak kt guestbook kta ek. shawl murah2 jer... tq

http: //arishaain. mywapblog.com