Monday, November 10, 2014

Zespri 14-Day Challenge: Day13 – Jom Buat Mask Muka Dengan Kiwi

Hi Korang,


Ini merupakan hari ke 13 dalam cabaran Zespri 14-Day Challenge ni tau.

janganlah amik kite punye ni lah

Sekejapan dah dekat nak 2 minggu ek, seriously tak perasan pun tau.

Ermm rasa-rasa cam nak cuba buat masker dengan menggunakan buah kiwi la plak. Tapi nak guna bahan apa ek, alah guna apa yang ada kat rumah ni je lah kan

Meh aku kongsikan resipi cara buat mask mudah

Bahan-bahan:-


Sebiji buah kiwi
Sedikit gula pasir

Cara-cara:-

Potong buah kiwi kecil-kecil


Kemudian lenyekkan sehingga halus, sampai tak de ketulan cam tu lah


Masukkan gula pasir sedikit demi sedikit dan kacau hingga sebati.

Ok dah siap!


Meh tepek kat muka secara rata-rata dan biarkan selama 15-20 minit. Lepas tu basuh lah ye, kalau malas jilat je terus masuk dalam mulut. Eeeee tak senonoh ek


Aku masa first time tepek tuh, rasa menda sejuk tepek kat muka. Betul-betul sejuk, memang cooling dan refreshing sungguh. Lepas cuci tuh, kulit muka rasa licin, bersih dan lembut je.

Boleh nak buat tiap-tiap tapi berpada-pada la ye, aku takut tak sempat nak buat mask dah masuk dalam mulut plak

Hehehhehe…

Korang boleh ikuti perjalanan aku bersama Zespri Kiwi ni di media social aku selain daripada di blog comel aku ek ni.

Korang boleh klik ke

Instagram : 

Facebook : 

Twitter : 


Kat sini nanti aku akan update segala aktiviti aku kan. Nak senang lagi cari je hashtag #ZespriMY dan #FibreBoost.


Dan kalau nak tau lebih lanjut mengenai Zespri, klik kat link bawah nie k

Facebook: 

Twitter: 

Instagram:





3 comments :

hazman fadzil said...

idea buat mask muka ni pun menarik juga - mesti kulit muka bersih dan tegang je kan....

Amanda Suria said...

Kiwi pun bleh buat masker...jimat dan murah kan...lgpun if buat masker x yah guna sampai sebiji kan...

budakbandunglaici said...

kalu masker meleleh kat mulut boleh tak curik curik makan? haha