Thursday, November 20, 2014

Makan Tengahari Di Swez Brasserie, Eastin Hotel Petaling Jaya

Hi Korang,

Ermm kalau citer bab makan kat blog Cik Lily Putih ni memang senantiasa tak kan abis, la sebab hobi kan. So seronoklah citer bab makan ni.


Masa ikut geng kaki makan dalam #bloggerfoodmarathon last week, next pit stop iaitu di Swez Brasserie, Eastin Hotel PJ.

Swez Brasserie ini menghidangkan pelbagai jenis makanan ‘all day dining’ secara buffet dan juga ala-carte.

Voted “Top 10 Best All Day Dining Restaurant” by Hospitality Asia, Swez Brasserie is a friendly international buffet restaurant swathed in natural light. Lofty floor-to-ceiling windows and soft landscaping provide a bright, cheerful atmosphere that will both kick-start appetites and conversations.

Dah nama pun international buffet kan, so of course macam-macam makanan ada, ni aku perlihatkan untuk korang ek

Menu masakan melayu










Menu makanan antarabangsa







Ada juga ‘LIVE STATION’ cooking sekali tau, tengok ni siap demo kat aku cara nak buat Vietnamese popia dan kari kepala ikan.

chef tengah masak kari kepala ikan

chef tengah buat Vietnamese popia

Selain itu, tak ketinggalan, hidangan pencuci mulut.












Ermm makan sampai tak ingat dunia, punya sedap sangat kan.

Ini di antara yang sempat aku rasa masa preview malam hari tuh. Aduiyai sampai senak-senak perut dibuatnya sebab banyak kan..

nasi lemak pandan

Vietnamese popia

Kari kepala ikan

ais krim

kuih muih

appetizer

fruit cocktail

buah-buahan

bubur nasi telur masin

Semakan halal di www.halal.gov.my Sijil Halal Eastin Hotel didaftarkan di bawah Syarikat DAMANSARA INDAH SDN BHD (EASTIN HOTEL)

Ermm bila sebut makan dihotel je korang dah mengeluh kan.

Alah dont worry, kan ada OFFPEAK.MY.

Cari website link OFFPEAK.MY ni kat google


Register dulu kalau boleh, sebab bukan setakat makanan secara buffet je boleh, malah pelbagai jenis menu makanan yang korang boleh pilih dan dapat diskaun.


Pilih tarikh, berapa orang dan masa yang sesuai nak pi.

Dah dapat confirmation email, apa lagi terus print dan redeem lah ye. Jangan plak korang lupa nak bawak masa korang nak pi makan tuh. 15% diskaun tuh, banyak tuh bagi aku kan.


Jom kita ke :-

EASTIN HOTEL PETALING JAYA
13, Jalan 16/11, Pusat Dagang Seksyen 16, 
46350 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA.




Ermm sekali sekala apa salahnye kan…


Nak tau pasal offpeak lebih lanjut, korang boleh ke:-

Facebook : 

Twitter : 

Intagram : 



8 comments :

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah !! nampak sedap semuanya tu...:)

Amanda Suria said...

Adeh...sawan tgok mknn byk ni ha...sabo je la....

siti alfakhishah aman said...

gllluupppp gllluuppp gllluuppp

tertelan-telan ailio..
ketam tu is feveret sekali.. pastu dessert tu aishhh.. geram nak kunyah2

AMIIZAA said...

salams lily,

pergh lapar tgk gambar makanan:)

luqman zakaria said...

best singgah sini...byk gambar makanan sedap2...heheeh

Diana Rashid said...

ya Allah...sedap nye lah..
ampai penin dok scrool atas bawah punya nak jamu mata ..heheh

hazman fadzil said...

Wow.... nampaknya banyak jugak pilihan makan kat sini tapi yang best 1st time ada nasi lemak pandan dihidangkan kat hotel...

Asmin Fahmi said...

Menarik gak tentang off-peak ni. Tq for the info.

Jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com