Friday, November 21, 2014

Jangan Berkira Ek

Hi Korang,

Quick update di pagi jumaat yang indah ni.


Di petik dari blog http://namio-oo.blogspot.com/2012/06/11-berkira-dengan-ibu-bapa.html. Terima kasih daun keladi kat tuan punye entry ek.

Hah, betul kan kata-kata ni kan

Itulah, bila ada rezeki tuh kongsi-kongsilah dengan yang tersayang. Tak kira ibu, bapa, abang, adik, kakak, atuk, nenek, makcik, pakcik, sedara-mara, kengkawan, jiran sebelah kan. 

Bukan apa,

Tangan yang memberi tuh, lebih baik daripada tangan yang menerima. Lagi banyak memberi, lagi banyak rezeki yang masuk kan.

Ok da....




5 comments :

eynda said...

Tekan Like utk entry ni :-D

Norma NML said...

Setuju sgt..apa yg kita kongsi terutama dgn org2 yg kita syg sgt besar ganjarannya disisi Allah :-)

Amanda Suria said...

ini perkara yang paling SA elakkan...rezeki SA rezeki diorang jugak dan x pernah berkira....

nadia arrumaisha said...

betul sangat-sangat.... sedangkan mak ayah xpernah berkira selama mana menjaga membesarkan kita...

hazman fadzil said...

Thanks to u beb... sebab rajin dan baik hati sharing rezeki dengan aku - #SayangiCikLilyPutih