Thursday, May 30, 2013

Twisties SuperstarzX 2013 Finale Night

Hi Korang,

This is 48 hours sponsored post, please scroll down for new entry

Memang tiap-tiap tahun aku akan ke Twisties Superstarzx event ni.

Diaorang ni senantiasa mencungkil bakat-bakat anak muda dalam bidang nyanyian. Tahun lepas aku pi kat Life Centre, havoc tak terhingga. Tahun ni agak special sket


Finale night di adakan kat Aquasonic, Sunway Piramid. Meraba gak mencari kan nasib ada Information Counter so tanya jelah.

Tahun ni agak unik sket temanya, lawan nyanyi berkonsep tinju. Ye macam boxing tu lah, ada ring bagai, loceng. Ni lawan style baru ni. Ermm...


Ok jom berkenalan dengan 6 finalist ni, Kyle, Joey, Lina, Syah, Young dan Diary of us. Kesemua mereka ini merupakan anak didik Prema dan Altimet.

Cara pertandingannya sebegini


Pusingan pertama : lontaran vokal nyanyian
Pusinga kedua : Acara berlawanan dua pihak (nyanyilah wei bukan bertumbuk)
Pusingan ketiga: Penyingkiran ( hanya 2 finalist dibawa ke acara peringkat seterusnya)
Pusingan terakhir : Juara penentu

Hah, tak ke macam boxing tu kan? Pelik tapi best.

judge pada malam tuh

So peringkat ketiga ni, Kyle dan Joey move on to Final round. Yang lelain tu kalah. Ala tak per keenam-enam diorg ni semuanya pemenang bukan pengalah ye. Hebat tu tau dapat masuk Top 6.

Bagi aku, diorg ni ada suara yang powerful. Masing-masing ada talent yang tersendiri Cuma nasib je tak sebelahi diorg ni.


Apa-apa pun Tahniah kepada Joey yang menjadi juara Twisties SuperstarzX 2013 untuk tahun ni. Orangnya kecil molek tapi hebat ooo


Taniah Joey!

Thanks Twisties dan Nuffnang for this invite. Memintak tahun depan dapat invite lagi yeah!

update:

Meh korang layan video masa event nie ek



I love Twisties..

p/s:kalau korang nak tengok gegambar lain, meh klik kat sini ek http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&c=20&mc=click&pli=6435844&PluID=0&ord=[timestamp]

1 comment :

Amanda Suria said...

Lain mcm concept nya..tp unik...