Tuesday, May 28, 2013

Alone At Dome Cafe

Hi Korang,

Kalau ada kerja luar, memang aku selalu lone ranger.

Semuanya sendiri, kesana kemari sendiri. Yelah nama pun keje haruslah semua sendiri unless kalau bos gaya-gaya aku pergi sekali, which is tak mungkin pun.

Bagi aku plak, sorang ke berdua ke kalau aku dah lapar singgah jelah memana kedai.Takkan nak paksa Mr Big datang teman plak kan. Ingat dia tak de keje lain ke.


The other day aku ada keje kat area KLCC, submission tender kat Petronas. Masa tu pagi lagi, perut pun lapo apa lagi settle kerja je terus singgah ke Dome Cafe ni. Orang pun tak berapa ramai lagi, cari spot cantik yang dekat dengan newspaper then duduk.

Cepat je budak waiter tu datang, bawak sekajang menu. Juling biji mata nak pilih apa nak makan kan. Sudahnya  aku order yang simple-simple je

Hot Chocolate with Marshmellow

Scramble Egg with Bread

Simple je

So sambil makan tu sambil baca newspaper. Memang rasa leisure sungguh. Rileks macam tak de keja kan. Peaceful je.


Tup-tup office call, tanya aku kat mana. Aduiyai terus aku jawab on the way nak balik office. Letak tepon, pi bayar dan terus blah dari situ.

Sambil berjalan dalam hati merengus Ishkk potong betullah bos aku ni. Baru nak berangan-angan jadi orang senang kan.

Jawabnya kena berangan nanti-nanti la ek

Alahai..

8 comments :

Qashmere said...

Alahai sian ciklili..hehe

Qashmere said...

Alahai sian ciklili..hehe

Farah Waheda Wahid said...

nice....

hazman aka species1980 said...

Makan scramble egg nie kalau kat kedai / restoran je rasa best...kalau buat sendiri mesti tak jadi je aku buat....hehehehe

Nabeel Fikree said...

hehehe. potong stim je bos tu kan? :p

Sukma Haron said...

tak pernah minum kat tmpt org kaya begini...huhu

Nurul A said...

saya suka spicy Olio kat Dome. hehe..

btw, jemput join giveaway kat blog saya. hadiah, beg longchamp -> http://bit.ly/11mV19E

KiD said...

kah kah kah... kacau daun laaaaa...