Monday, May 13, 2013

English Hi Tea at Teaffani Patisserie, Parkamaya


Hi Korang,
Yeah, dapat jemputan ke English Hi Tea.. best..

Cafe Teaffani Patisserie yang terkenal dengan mobile afternoon tea caterer dan tempat yang aku pi kat Fahrenheit ni merupakan cafe pertama diorang.

Walaupun terletak di tingkat 3 dan agak ke dalam sket but locationnya cafe memang sesuai lah. Let’s say kalau korang dah penat-penat shopping kat area Parkamaya ni, korang boleh lepak dan chill di sini. Biasalah orang-orang perempuan ni banyak menda nak citer kan
Jom tengok setting up cafe ni







Cantik tak? Haruslah amat bersesuaian dengan tema dan konsep ala inggeris


Ktorg di hidangkan dengan Teaffani Pastisserie High Tea Set, Cuma berharga RM49.90 per set untuk 2 orang.

Menu Hi Tea set ni gabungan di antara savouries dan sweets. So kalau nak manis boleh savoury pun boleh.
Ni di antara menu yang dihidangkan

Raisin Scones and Jam

Sandwiches

Tiramisu
                                     
Orange Pudding


Brownies

Carrot Cakes

Macarons

Chicken Quiche

And of course a pot of tea

Menarik kan. Baru tengok gambar dah mengiurkan, inikan plak bila makan.



Sambil makan-makan tuh, ktorg di perkenalkan dengan Rachel tuan punya Teaffani Patisserie ni. Cantik orangnya kan. So dia ceritalah mengenai cafe comel dia ni.

Betul-betul macam cikgu kan



ladies..

Now sambung makan dan bercamwhore lagi.



Ok kalau korang nak ke sini, ni alamatnya    
                 
Teaffani Patisserie
Parkmaya 3rd Floor,
Fahrenheit 88,
147 Bukit Bintang, KL. 




Ktorg dapat buah tangan dari Rachel, almond rocher.  Sedap sangat,dalam sekelip mata je aku boleh habiskan.


Eh, ada lagi. Dapat lovely ointments dari Lullabelle. Nanti aku citer lagi pasal minyak angin ni hehehhe

Anyway terima kasih to The Butterfly Team dan Teaffani Patisserie Ms Tammy dan Ms Rachel for this special treatment. Really-really chill up coz aku dapat jumpa ramai lagi beauty bloggers dan diorg bebaik belaka tau ♥


Comel kan ktorang...



3 comments :

Farah Waheda Wahid said...

occay...ai is jeles...looks yummylicious... he he he...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...betul2 menggoda keimanan ni bila tengok n3 ni...;)

Mahamahu said...

Best nya kalau dah blogger makanan tu pergi mana mesti nak posse ngan makanan kan tahniah...