Thursday, May 23, 2013

I Anti Cellulite With CELMONZE

Hi Korang,


Siapa tak tau selulit tu ape? Ok meh google.com kejap ye.


Selulit (cellulite) merupakan kumpulan lemak yang mudah terjadipada lengan, perut. Ia juga boleh mengakibatkan garis-garis kulit pecah yang selalu terdapat pada bahagian punggung dan paha. Ia berlaku disebabkan oleh pengumpulan toksin yang memusnahkan struktur kollagen dan elastin pada lapisan kulit dan juga turut membuatkan pengaliran darah menjadi kurang efisien.

Ok paham kan.


Dengan itu, Celmonze telah melancarkan ‘Phenomenal Woman’, 3 langkah Body Contour System yang direka untuk mengembalikan kesihatan baik dalaman mahupun luaran. 


Aku dapatlah pi 'I Anti Cellulite' bloggers briefing ni kat Fresca Mexican restaurant kat The Garden. Ramai gak ladies bloggers yang hadir, mostly aku kenal. Tu yang syiok berborak tu kan.


‘The Phenomenal Woman has a beauty that radiates with confidence. She is respected and successful in her own right too. However busy schedules and hectic lifestyle means less time for body maintenance. This is where 3-step Body Contour System comes in’ kata Ms Adealine Wong, Celmonze Training Manager.


3 langkah Body Contour System adalah

1. Shape Up with SPA Wellnes
2. Slim Up with Anti-Cellulite
3. Firm Up with Body Firming


Bila kita dah buat 3 langkah ni, barulah kita boleh nampak hasilnya seperti kurangkan lemak badan, tingkatkan kekuatan tulang, memperbaiki bentuk badan, mengeluarkan toksin dan collagen pun mudah nak menyerap ke dalam badan.


Sempat gak aku berkenalan dengan Ms Kim Low, 1st runner of the Miss Chinese Cosmos Southeast Asia 2013 dan duta kepada Celmonze’s Experience and Win 2013. Dia ada citer sket rahsia kecantikan dia, ‘After shower, I massage Celmonze Anti-Cellulite Body Oil on specific areas of my body. It performs 3 core actions I need to bust cellulite. The 1st is promote good circulation, the 2nd is to eliminate toxins and the 3rd is to breakdown fat’

Ni dia Ms Kim Low tunjukkan dia urut ek

Ok ok dah tuh, lama plak korang duk rewind Keek aku ni ek. Apa yang korang tengok ni ek.



Cam biasa sebelum balik, confirmlah dapat satu product dari Celmonze ni untuk dicuba tau. Cellulite Oil, lepas mandi terus je urut-urut macam Ms Kim Low ajar tu tadi. 

Nampak keberkesanannya, aku share kat korang nanti ek.

Thanks Celmonze team dan The Butterfly Project for this special collaboration. Hopefully lepas ni dapat join lagi event sebegini ye.


Sedikit info:-

Korang pun boleh cuba Celmonze’s “Phenomenal Woman” body wellness programme atau beli je product badan yang terpilih dan boleh join  ‘Experience and Win’ 2013 contest. Dalam 4 langkah je, korang berpeluang menang Grand Prize of a 5D4N stay at Hardrock, Bali. Other attractive prizes include 10 Special Prizes consisting of pampering body care products worth RM1000 plus an anti-cellulite treatment worth RM788. 50 consolation winners will receive a voucher for body care products worth RM250 and a detox and whitening body treat worth RM388.

The ‘Experience and Win’ contest begins on the 5th of June and ends on the 4th of August 2013. While the Facebook contest starts from 8th August to 30th August. Winners will be judged based on contest and Facebook entries. Contest forms are available in all authorized Celmonze dealer outlets. Terms and conditions apply. 


4 comments :

adzairdawati makdara said...

waaaaaaaaaaaaaaaa bestnyaaaaaaaaaaa... akk rasa kalaulah akk .. akk kena pakai lebih kurang patblas btol baru boleh hapuskan selulit2 tegar kat badan akak ni hehehehe

boni kacak said...

menarik juga produk ni

Anonymous said...

Menarik tertarik ...hihihi

Emily said...

hmm agak cepat ni kak post event ni :)