Saturday, May 25, 2013

Di Tengah-tengah Kuala Lumpur


Hi Korang,

Sepanjang aku duk Kuala Lumpur ni sejak 10 tahun lepas, ini pertama kalinya aku jejakkan kaki ke sini.


Ye, tempat pertemuan 2 sungai yang menjadi titik permulaan Kuala Lumpur. Kira bersejarah gak lah tempat ni ek. Di antara Sungai Gombak dan Sungai Klang.


Actually aku ke sini ada assignment bos suruh pi amik. Disebabkan tak tau langsung kat mana nak parking so aku decide untuk naik LRT je dari jalan Ampang coz park kereta kat situ.



Turun je dari train Masjid Jamek, aku just strolling all the way. Time tu waktu pagi, orang tengh sibuk nak masuk kerja kan, jalan penuh dengan kereta yang tak bergerak. So senanglah aku berjalan. Jauh gak ek dari train ke Bangunan Sultan Abdul Samad ni.





Lenguh kaki tak terkira tapi enjoy coz dari sini aku boleh tengok lagi dekat pusat Bandar KL waktu pagi. Orang tak ramai lalu lintas depan ni, so sekejap snap sana sekejap snap sini. Dah macam tourist pun ada gak. Sampai ada orang tegur aku ni dari Philipines ke ? coz muka ke arah orang sana. Ishkk Im Malaysian wokeh. Nak tengok IC ke ? hehehehhe

Lepas settle keja, sambung balik berjalan ke train.



Cuci-cuci mata, amik gambar dan tup-tup dah sampai pun ke Masjid Jamek punya station.

Rasanya kalau buat trip melawat sekitar KL korang nak join tak ? 

Kita pi Masjid Negara, Tugu Negara, Planetarium, Lake Garden, Muzium Negara. Seronok gak kan. Yelah asyik pi travel oversea je, tempat depan mata ni buat tak pandang je

Kalau ada nak join, bagitau ek…

Tak de gambo muka aku coz photographer keje lah.




9 comments :

Farah Waheda Wahid said...

nak join tu boleh... tapi lepas bulan December la kot kak...ekekekekeke...

Qashmere said...

Hi CikLily...

Lama tak singgah sini. Suka baca blog ni...Sungai ni selalu banjir woo..

Izzuddin Fauzi said...

Lama dah tak berjalan di KL... Dah lain dah...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...lawat kawasan ni selamat bertugas...;)

hazman aka species1980 said...

beb... kalau kita plan naik bas hop in hop off okey kot...

Amanda Suria said...

dah lama SA x ronda2 keliling KL mcm cik lily..xde kawan la...

Izzat Eshak said...

Menarik. Tak pernah jugak jejalan kaki kat KL mcm ni.

Selalu lalu naik kereta je ke tempat lain

Hanif Idrus said...

Itulah nasib juruphoto muka kita mahal..kikiki.
Best..santai2 jalan di KL.

Mia Liana said...

wahhhh... bagus tu... exercise kaki..