Monday, June 30, 2014

REVIEW | Fairy Beauty CLENZ

Hi Korang,

Ini merupakan produk keempat yang aku dapat daripada Fairy Beauty range ni. Tak sabar nak cuba tau.

Meh aku bagi details mengenai produk kesihatan ni ek


Product Information :

Name : Clenz
Brand : Fairy Beauty
Quantity/Volume : 10 bottles x 12mL
Price : RM88 per box.

Special Awards winner of the Beauty Supplements category in Cite Cosme Beauty Awards 2012/2013 organized by Beauty, Mina and ViVi magazines.

Itu baru sket info, ok aku tambah sket info lagi ye


Ianya merupakan produk kesihatan yang dapat mengurangkan berat badan pada pengambilan pertama yang secukupnya. Fairy Kecantikan Clenz dihasilkan menggunakan 100% tulen organik semula jadi pati tumbuhan nano yang amat mudahuntuk badan untuk menyerap. 

Badan kita menghasilkan toksin melalui fungsi hariannya yang perlu dihapuskan. Apabila toksin ini tidak dihapuskan, ini akan menyebabkan toksin semakin bertambah. Pertumbuhan meningkat dalam bakteria yang menapai sisa makanan yangdihadamkan, menukarkan mereka ke dalam sebatian untuk diserap semula ke dalam organ-organ badan, hati dan buah pinggang.

Itulah punca lemak-lemak muncul di badan kan


Di antara ke baikan Fairy Beauty CLENZ ni adalah,

Detoxification
- Alfalfa: A good source of crude fiber that aids digestion; naturally cleanses the bowel and restores the intestinal function. Bad toxins will be eliminated after 24 hours of consumption.
- Pumpkin content: Excellent source of fruit collagen and minerals; combats virus and bacteria. Breaks down impacted food residue and thoroughly cleanses the bowel.

Strengthens Intestines and Stomach Functions
- Fructo-Oligosaccharid (F.O.S): Helps to reduce the risk of stomach and colon cancer by increasing the friendly bacteria in the intestine. This helps to ease constipation, improve digestion, prevent water-retention and reduce discomfort and bloating.

Eye Protection
- L-Theanine: Improves learning and concentration; helps to induce a relaxing effect and sleep.
- Lotus leaf: Contains anti-oxidant that helps control cholesterol (reported by researched team).
- Lutein (Marigold Extract): Protects eye vision by increasing xanthophyl in the central area of the retina (responsible for vision), relieves tired eyes and boosts eye health; reduces the risk of developing age-related macular degeneration (AMD) which causes blindness among the elderly.

Nutrition Boosting
- Spirulina is idea for softening and healing skin.
- Barley Grass as the excellent source of chlorophyll, amino acid, vitamin A and vitamin B for energy production.

Kena tulis dalam Bahasa inggeris supaya korang cepat sket paham kan


Cara nak minum Fairy Beauty CLENZ ni

Bukak je penutup botol dan cucuk straw dan minum. 1 botol sehari sebelum tidur. Minum cepat-cepat lepas botol di buka ye.

Peringatan:
Suitable for age 16 and above
Pregnant and breastfeeding women / patients with diarrhea problems and other illnesses / patients taking any medications should avoid taking this product or seek professional advice before taking this product.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pengalaman aku minum Fairy Beauty CLENZ selama 10 hari

Aku Suka :

1. Kecil dan ringan, senang nak di bawa kemana-mana. Sumbat dalam handbag je

2. Packaging berkualiti coz tak mudah bocor atau tumpah

3. Halal


Aku Tak Berapa Suka:

Rasanya yang tak berapa sedap tapi ditelan jua sebab nak cantik kan. 


Tapi apa-apa nampak perubahannya walaupun tak berap banyak kan. Proses perkumuhan badan berjalan lancar tapi stop-stop pun. Pepagi je cari toilet dulu, sekejap je dah settle. Kalau yang ada rasa sembelit tuh, kenalah banyak minum air so barulah proses perkumuhan tu laju je kan.

Tenaga memang tak putus, senantiasa ok. Tak de rasa lemah ke letih ke, bila bergerak kesana kemari tu laju je badan dan kaki pi tak de nak mengeluh sangat

Itu jelah setakat ini, lepas-lepas ni ada lah perubahan lagi kan.


Untuk korang pembaca setia blog ciklilyputih.com ni, korang boleh dapatkan harga diskaun bagi produk CLENZ ni dengan menggunakan code word : FAIRYNEW then dapatkan rebate RM20* ekslusif

*With minimum purchase of RM99, valid till 31 JULY 2014


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy

Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my

Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe

Hehhehe cuba dulu, then baru tahu kan..



2 comments :

Kisah Si Dairy said...

dahtry,memang tak suka rasa dia tu..tapi nak cantik punya pasal,telan jugak la.

Nadia Johari said...

Lor kalau rasa tak sedap org takleh telan..takpe kak..cayok2