MY HISTORIC MOMENTS

Friday, June 20, 2014

Musim #gilabola ‘Football Mad Territory’ Dah Mula Dah

Hi Korang,


Sekarang ni tengah havoc dengan Piala Dunia 2014 kan.

Aku pun sibuk gak, walaupun tak berapa kenal sangat players kecuali yang ensem-ensem je kan but minat gak nak tengok football match ni. 

Tapi match yang Germany punya haruslah kena tengok kan, penyokong tegar tuh. Maklumlah keja company German hendaknya kena sokong kan. Takut bos aku kecik plak hatinya tak sokong German kan. 

Korang perasan tak, kalau kat radio ke tv ke ada lagu #gilabola dari penyanyi rapper terkenal Joe Flizzow? Hah yang tu lah. 

La tak tau yang mane plak, meh tengok music video kat bawah ni


Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola
Kan kita semua gila

Walau apa bangsa ataupun usia
Everybody gembira bila game mula
Pakai jersi, cat muka, kibarkan bendera
And get ready because the greatest tournament is here

Eh mestilah semangat nak tengok bintang dunia
Dari nenek ke cucu jadi tontonan sekeluarga
Dari ofis-ofis hingga sekolah-sekolah
Dalam territory ini kita semua gila bola

Kan kita semua gila
Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola

Ramai peminat sukan yang cintakan game ini
Taktik dan formasi pasukan semua dikaji
One match is not enough nak kena tengok lagi
24/7, 365 malam, siang dan pagi

Semua serasi yang muda juga tua
Miskin atau kaya tiada darjat tinggi rendah
Everybody sing together kita semua bersorak
Cos we are football mad kita semua gila bola, ha!

Kan kita semua gila
Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola

You know they say I’m football mad
Memang ku gila bola
Satu dunia sama bukan aku seorang
Watch this beautiful game infect the whole globe
The passes, dribbles and goals – joga bonito!

Sorakan penonton di mana sekalipun
Suasana havoc macam ada dekat stadium
Till the final whistle is blown by the referee
Football mad territory stand up – berdiri!

Hah, apmacam best kan?

Kalau korang perasan, liriknya berkisar kepada perangai orang yang ‘football mad’ yang tak kira berapa pun usia ke bangsa ke, macam berjaga sepanjang malam, conteng muka bagai kan. 

Itu baru betul-betul #gilabola namanya

Ok ni ada berita baik untuk korang yang kaki bola tuh, jom kita join contest ‘Football Mad Territory’. Alah contest simple-simple je ni. Just ambil gambar korang yang tengah kemaruk #gilabola tu kan. Kemudian share di Instagram dengan menggunakan hashtag #gilabola. 

Mana tau, gambar kemarukan korang boleh terpilih untuk dimunculkan ke music video yang terbaru daripada Joe Flizzoe ni nanti ek.

Untuk info lanjut, korang boleh ke 



#gilabola betul lah..