MY HISTORIC MOMENTS

Monday, June 9, 2014

Philips AirFryer 'LOSE THE OIL, NOT THE TASTE' Cooking Contest

Hi Korang,

Aku memang suka event yang masak-masak ni.

Bukan apa,, selain daripada dapat test kitchen gadget yang terbaru dan terkini dapat jugaklah aku tambah pengetahuan dalam cooking skill kan. Memang semua orang boleh masak, but teknik memasak tu bukan semua orang ada.

Ewah berfalsafah sangat la ko cik lily oit.


Pernah dengan #PhilipsMYAirFryer tak? hah itulah korang mesti tak tau punye kan. Itulah

AirFryer ini merupakan satu gadget memasak terkini tanpa menggunakan minyak daripada Philips. Seriuslah wei memang tak payah guna minyak. Letak je apa juga bahan masakan yang korang nak masak didalam tempat yang telah pun disediakan then masak je lah.

Ni aku letakkan sket info mengenai #PhilipsMYAirFryer ni


Hah itulah gamaknya. Kang kalau aku tulis korang tak paham plak. So baca jelah kan.

So nampak dah kan kebagusan #PhilipsMYAirFryer ni. Itulah dahlah tak de minyak malah masakan kita ni dapat menyihatkan badan lagi tau.

Sekarang ni #PhilipsMYAirFryer sedang mengadakan satu cooking contest untuk orang ramai cam kita rakyat marhaein ni ek. 


Korang cuma kena submit oil-free recipe yang sangat kreatif di facebook PHILIPS Malaysia untuk memenangi tempat untuk PHILIPS Ultimate Cook-Off pada 28hb Jun 2014 di Aeon BIG Subang Jaya.

Contest link:

Ermm mesti best giler lah.


Gadget-gadget memasak bernilai sehingga RM8938 untuk dimenangi nanti di PHILIPS Ultimate Cook-Off. Dah tu apa lagi meh cepat hantarkan resipi korang. Korang kan lagi terrer daripada aku so haruslah idea lagi banyak kan.

Eh jangan bimbang, kat bawah sini aku sertakan sini beberapa resipi yang korang boleh jadikan panduan dalam merekacipta resipi tanpa minyak ni kan. Wah ayat kemain power bagai kan.



Bak kata Duta PHILIPS


Aku? haruslah ada masak PHILIPS Ultimate Cook-Off tu nanti. Alah datang sebagai tanda sokongannya. Nak masuk bertanding? ermm mane mau nye teman. Masak pun idok pandai kan...

Good luck korang tau!



14 comments :

Kisah Si Dairy said...

teringin jugak nak ada sebijik kat rumah nie..tapi tak taulah bila boleh dapat...haha

Julia Johari said...

Bestt yee cik lily...nak belek dlu resepi lama no.oil ni hehehe

eray ayang said...

serius best air fryer. start guna setahun lepas. paling best sbb tak payah nak balik2 ikan ke ayam waktu menggoreng. letak, pusing dan siap.

Rai Ourkizuna said...

menariknya!! agak agak bil letrik jadi mahal tak pakai air fryer ni..?

Cik Puan Rara said...

bagus kan masak pakai ni.xpakai minyak,bagus untuk kesihatan.tapi mahal gila!

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...memang bagus produknya ni...:)

Thomas Herries said...

I loved Philips Air Fryer Review. They are particularly useful for those who are keeping track of the calorie consumption. Diets and individuals can often be complicated and often guidelines out any deep-fried meals, just by the characteristics in which they are prepared. Airfryer are not just for chips! Any kind of meals, from poultry items to blueberry jewelry can be prepared in this way. The only restricting aspect is your creativity.

Sara McConnell said...

Awesome post. Most informative. I own a Philips AirFryer and use it often to enjoy French Fries, Fried Plantains, Chicken Wings, Chicken Fried Steak, Homemade Sweet Potato Tater Tots, you name it! IT'S AMAZING! Everybody should have one! Just saying... I love Philips products. Thank's for review.

zul said...

Salam.. saya adalah pengedar Philip Air Fryer XL. Blh beli dgn saya dgn ansuran bulanan yg sgt flexible. . WhatsApp saya 0123793720 Zul

Robiul Islam said...

With the Philips Avance XL Airfryer, my family can eat heathier and my kitchen will be cleaner as there is less oil used.

Anne Bailey said...

With the Philips Avance XL Airfryer, my family can eat heathier and my kitchen will be cleaner as there is less oil used.

Morgan said...

We can and may create a shot to alter our habits and settle for the importance of living a healthy life style. If society will not create changes, then we tend to as people ought to create them.

Anthony said...

Thank you for the great post, It is really a big help. thanks for sharing nice blog. Meat Grinder Reviews

Steve Puu said...

The Airfryer idea is a fantastic machine for a quick, easy 2 person meal and plus cooking was much healthier. Thank you for sharing.